Loveless (Nelyubov) 2017

"în Texte" by

După succesul filmului Leviathan, regizorul rus Andrey Zvyaginstev descrie încă o dată o umanitate brutală şi nemiloasă – fragilă, ruptă – în acest portret fără compromisuri al unei familii unde nu există nici un strop de iubire.

Totul începe atunci când actorii principali din acest film, Zehnya şi Boris, trec printr-un divorţ cumplit, presărat cu multă frustrare, nereguli şi certuri. Amândoi şi-au creat o nouă viaţă: un alt partener, un alt mod de a trăi. O pagină întoarsă din viaţa lor.

Totodată, aceste schimbări duc automat la abandonarea fiului lor de 12 ani, Alyosha, un copil care nu a fost dorit. Prin urmare, nici iubit. Participând din nou ca martor la nesfârşitele certuri dintre părinţii lui, acesta constată că este doar o piedică spre calea fericirii celor doi părinţi, aşa că fuge de acasă.

Dispariţia lui Alyosha nu i-a făcut pe părinţii lui să se îmbuneze foarte mult. Cu trecerea timpului şi după multe căutari disperate, băiatul de 12 ani a rămas de negăsit, aşa că s-a constatat decesul lui.

Cei doi părinţi au renunţat la propriul lor copil şi şi-au refăcut vieţile. Cu toate astea, după mulţi ani, şi-au dat seama că au făcut cea mai mare greşeală, neiubindu-l pe copilul lor.

Loveless a fost unul din puţinele filme care m-a lăsat surprinsă. Şi nu doar pe mine, ci pe mulţi alții, fiind un câştigător cu Premiul Juriului la Cannes în 2017, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin 2018 şi la Globurile de Aur 2018.

Puteți viziona trailer-ul  aici.

 

 

Florina Dan, 17 ani, elevă, uneori cufundată în realitatea prezentă. Îi place arta, scrie de când (nu) se știe și se plimbă cu teatrul de mână, încercând să se (re)găsească.

Lasă un răspuns