Zoofilia (din greacă Ζῴoν (zôon), „animal”, și φιλία (philia), “prietenie”, “plăcere”, “iubire”), denumită și bestialitate (din franceză bestialité), este o parafilie referitoare la excitarea sexuală derivată din contactul sexual și fanteziile cu animale. De multe ori sunt folosite animalele domestice.

Zoofilia este o tulburare mai rară a sexualității și foarte rară ca perversiune organizată. Uneori, zoofilia apare în situații de izolare și în zone ale lumii în care contactul sexual înainte de căsătorie este strict interzis.

Practici anormale permise

Din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, 25 de state membre interzic prin legislația internă aceste practici sexuale, iar doar 3 state membre o permit. Printre cele 3 state se numără și România, unde nu există niciun act normativ care să incrimineze aceste perversiuni sexuale.

Conform principiului juridic „Honeste vivere, alterum non laedere, suum quique tribuere” ce se traduce din latină ca „Ceea ce nu este interzis este permis.” actele de zoofilie nu pot fi pedepsite în România ceea ce reprezintă o portiță prin care cei ce posedă aceasta parafilie sau afecțiune de natură psihiatrică să recurgă la acte de agresiune sexuală față de necuvântătoare.

 

Cosmin Olteanu