Vreau să călătorim amândoi în același tren cinci ore jumătate doar ca să-i cunoști pe-ai mei. Vreau să pot să-ţi cer să-mi cumperi absorbante. Vreau să mergem săptămânal la teatru. Vreau să avem cândva un căţel și vreau să fie unul mic să-l putem ţine în casă. Vreau, deși vom fi căsătoriţi, să mă scoţi la întâlniri romantice în parc, în altă ţară sau pe malul unui lac. Vreau să mă săruţi în fiecare moment în care simţi că lumea ne-ar bârfi, să aprindem artificii chiar dacă nu e anul nou și să desenăm mandale când suntem triști și de-o potrivă, fericiţi. Vreau ca cea mai sofisticată mâncare pe care o gătim să fie cereale cu lapte și eventual cu extra cereale.

Mai vreau să: hrănim motanii de pe stradă, alergăm prin parc seara, alungăm porumbeii din Piaţa Unirii, mâncăm îngheţată și iarna și vara, zburăm cu avionul, împărţim o porţie de spaghete, cântăm tupeist pe drum, ne batem cu bulgări de zăpadă și perne, vizităm galerii de artă și locuri noi, mergem la terapie dacă vom avea nevoie și cumpărăm lucruri de care nu ne folosim ca să le lăsăm copiilor.

Vreau, firește, să mă iubești necondiţionat și să-mi lași uneori bileţele pe frigider cu ce să cumpăr și o inimioară lângă. Eu vreau să ne și certăm uneori, să ne rezolvăm problemele și să creștem împreună. Vreau să ne trezim târziu ceva vreme, să nu fim matinali până murim de foame și ne căutăm serviciu. Vreau să fim noi, și mai presus de toate, să nu lăsăm pe nimeni să ne fure asta.

***
De cele mai multe ori cuvintele pe care le rostim indică credinţele noastre și starea noastră interioară.

EU VREAU este deschizătorul fluxului de conştiinţă al acceptării.

Toate acţiunile, schimbările, evenimentele se întâmplă datorită cuvântului magic „vreau”. L-am numit magic deoarece odată rostit acest cuvânt, se duce ca un semnal în Univers, iar în interiorul persoanei se întâmplă ceva foarte subtil, ca şi cum se deschide şi se activează ceva.

Când spui EU VREAU se ridică o forţă în interiorul tău și lucrurile se întamplă. Este ceva dincolo de întelegerea umană, doar fizica cuantică poate explica acest fenomen prin puterea intenţiei observatorului. Conform acestui adevăr totul se întâmplă în realitatea noastră conform intenţiei noastre.

Eu vreau peste cinci ani să se întâmple tot ce-am scris.
***

Gherasim Alexandra