Cristian Boarescu – omul care îmbină business-ul cu muzica. Voi îl cunoașteți?

"în Texte" by

Cristian Boarescu este un tânăr care și-a început propria afacere la numai 23 de ani, absolvind Facultatea de Business de la UBB. În prezent are un magazin în Bistrița, numit „Magazin Personalizări” unde își desfășoară afacerea; de asemenea, acesta mai activează și în cadrul Ansamblului Folcloric „Balada”, unde cântă la vioară.

Î: Din câte am înțeles, tu cânți la vioară. Ce ne poți povesti despre drumul pe care l-ai urmat în această direcție?

R: Am început să studiez vioara prin clasa a II-a, când m-am transferat la școala de muzică, iar prin clasa a V-a am început să frecventez Ansamblul Folcloric „Dorulețul”, pe atunci ca dansator, însă mai târziu am început să cânt în orchestra Ansamblurilor Folclorice „Dorulețul” și „Balada”. Din păcate, prin clasa a IX-a m-am oprit din a mai studia vioara, dorind să fac sport de performanță, axându-mă pe fotbal, însă nu m-am lăsat de vioară definitiv, deoarece am continuat să cânt cu Ansamblul Folcloric „Balada”.

Î: Ai cântat și la nunți cu vioara?

R: Da, la câteva. Din „scosul miresei” pe la nunți am reușit să îmi fac primii bani pentru începerea business-ului pe care îl am în prezent.

Î: La câți ani ți-ai deschis această afacere?

R: Când am terminat licența în anul 3, deci cam pe la 23 de ani.

Î: Și cu fotbalul până unde ai ajuns?

R: Din păcate, nu am reușit să ajung la performanță. Fiecare parte, afacerea, muzica și fotbalul au povești întregi în spate. M-am apucat de fotbal foarte târziu la insistențele prietenilor, cred că pe la 14-15 ani. Acolo am întâlnit un impresar care m-a ajutat să mă transfer la LPS, dar prin clasa a X-a am decis să mă las de fotbal, deoarece mă accidentam foarte des și simțeam că n-o să ajung niciodată prea departe cu acest sport.

Î: Cum ți-a venit ideea de afacere? Ce te-a determinat să începi acest business?

R: Despre afacere pot să spun că ea m-a ales pe mine într-un fel sau altul, nu cunoșteam domeniul sau alte lucruri necesare. Am fost, pur și simplu, pasionat de ideea de a-mi deschide o afacere, iar domeniul l-am ales pentru că necesita o investiție mică pentru început, pe care mi-am putut-o permite la momentul respectiv. Eram pregătit să învăț cu ce se mănâncă afacerile și să risc.

Țin să menționez că la început am încercat în toate modurile posibile, gândindu-mă să-mi deschid o afacere cu melci comestibili. Un an de zile am ținut melci în balcon pentru a vedea cum depun ouă și cum decurg lucrurile cu ei, însă în timpul iernii le-am dat drumul. Acesta a fost un experiment interesant, nu regret că l-am făcut.

În final am ajuns la ideea asta, cu insignele, am văzut că nu necesită investiție mare și am încercat.  Am început cu pași mărunți, dar lucrurile au decurs din ce în ce mai bine.

Î: Care au fost primii tăi clienți?

R: Primii mei clienți au fost membrii ansamblului Balada, lor le-am făcut primele insigne, iar pe la Cluj tot căutam asociații de studenți care ar fi avut nevoie și prin anumite cunoștințe, am reușit, într-adevăr, mai greu la început.

Î: Ce putem găsi în prezent la tine?

R: Acum m-am extins foarte mult, puteți găsi de la materiale promoționale: pixuri, brichete, oglinzi, la cadouri personalizate și tricouri personalizate prin broderie pentru școală și nu numai. Asta e nișa principală în prezent, de aceea am deschis și magazinul, pentru ca elevii să poată veni în orice perioadă a anului pentru a-și face tricourile pentru școală, identificând toate problemele lor în legătură cu asta și încercând să le rezolv.

Î: Ce le-ai spune tinerilor antreprenori care vor să își înceapă o afacere dar nu au curaj?

R: Le-aș putea spune să încerce să se informeze foarte bine înainte de a începe, să fie pregătiți pe partea financiară, deoarece e cea mai importantă la începerea unei afaceri. Esențial e să își găsească curajul și valorile în ei înșiși, să aibă încredere, deoarece până la urmă, aceste lucruri îți reflectă afacerea. Trebuie să fie capabili să ia decizii bune în orice situație, inclusiv în cele critice și să nu renunțe ușor.

Consider că foarte important este să îți placă ceea ce faci, pentru că o să ajungi probabil să lucrezi zi-noapte, iar dacă nu este pasiune și plăcere, e foarte dificil să duci o afacere acolo unde ți-ai propus.

 

 

Epure Denisa Lorena

Simionca Teodora Maria

 

Este studentă și se implică în activități de susținere a tinerilor instituționalizați, ambiția ei cea mai mare este să călătorească în cât mai multe locuri din lume.

Lasă un răspuns