EXCLUSIV: Noul președinte al Consiliului Național al Elevilor

"în Texte" by

Apostoaia Petru a fost ales președintele Consiliului Național al Elevilor, adică reprezentantul  elevilor români. Marți, 31 iulie 2018 aproape de miezul nopții, Consiliul Național al Elevilor (CNE), în cadrul Adunării Generale ce a avut loc zilele acestea la Baia Mare, a fost desemnat noul lider al structurii: Petru Apostoaia, elev al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ. Nemțeanul  a fost ales cu 21 de voturi pentru dintre cei 39 de delegați prezențiali ai consiliilor elevilor din țară, restul fiind distribuite astfel: 4 anulate, 4 abțineri, celelalte 10 mergând către contracandidatul său, Natanael Toma din Brașov.

Printre prioritățile mandatului lui Petru Apostoaia în fruntea Consiliului Național al Elevilor se numără: desfășurarea unor campanii pentru decontarea integrală a navetei elevilor și pentru majorarea subvenției pentru cămine și cantine școlare, atragerea mai multor elevi și inițierea elevilor de gimnaziu în mișcarea de reprezentare, analizarea problemelor din învățământul profesional, tehnic, confesional, vocațional și special, respectiv organizarea unor dezbateri privind noua Lege a educației.

Precedat de Ioana Băltărețu, elevă ploieșteană, noua conducere de Neamț reprezintă o asigurare a continuității direcțiilor de activitate fostei președinte a structurii de reprezentare a elevilor.

Apostoaia Petru, noul președinte al Consiliului Național al Elevilor a publicat o postare prin care adresează mulțumiri tuturor celor care l-au susținut pe drum său prin care dorește să schimbe sistemul de învățământ din România.

Consiliu Tinerilor salută anunțul CNE

Consiliul Tineretului din România, partener al Consiliului Național al Elevilor și structură reprezentativă a mișcării de tineret din România a publicat pe pagina sa de Facebook, următorul mesaj:

„Îi dorim mult succes lui Apostoaia Petru, proaspăt ales Președinte al Consiliului Național al Elevilor, precum și colegilor lui din conducerea CNE, în lupta pentru a scoate învățământul preuniversitar din dezastrul în care se află – vizibil printre altele în ratele imense de abandon școlar și analfabetism funcțional și implicit în eforturile pentru construirea unui viitor mai bun pentru România!

Îi felicităm pe Ioana Băltăreţu și pe membrii Biroului Executiv CNE care și-au încheiat mandatul pentru inițiativele curajoase întreprinse și pentru rezultatele obținute pentru elevi! Dintre toate, faptul că au reușit să strângă peste 130.000 de semnături pentru modificarea planurilor cadru a fost o reconfirmare solidă a faptului că elevii au o voce puternică, știu ce vor și sunt pregătiți să lupte pentru viitorul lor!”- Anunțul Biroului de Presă al Consiliului Național al Elevilor s-a bucurat de urale din partea societății civile și în special al elevilor.

Ce spun seniorii CNE despre noul lider CNE?

„Îl cunosc de mult timp pe distinsul meu coleg, Apostoaia Petru. Chiar la Bacău, acum câteva luni am avut plăcerea să îl întâlnesc și am discutat despre necesitatea unor serii de demersuri prin care să creștem gradul de incluzivitate al minoritățiilor, ce sunt formate și din elevi, cât și niște proiecte prin care putem crea un dialog durabil între profesor și elev. Sunt fericit să văd că aceste lucruri se regăsesc în planul de mandat a lui Petru. Îi urez succes.” – Afirmă Olteanu Cosmin, ONG-ist, activist civic, fost vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Bacău

Cosmin Olteanu

Lasă un răspuns