Pentru a evita pierderile de căldură, clădirile de locuințe și de birouri construite în ultimii ani se ,,sigilează”. Mai mult, materialele de construcție folosite produc substanțe toxice care rămân în interioarele neaerisite corespunzător.

Cum poate fi rezolvată problema poluării interioarelor?

S-a demonstrat că plantele de apartament, în special cele decorative,  prin frunze absorb substanțe chimice periculoase precum tricloretilena (din materiale de construcție, produse de curățat), benzenul (solvent) și aldehida formică (adezivi, cerneluri, vopsele). Cu cât mai multe plante de apartament, cu atât mai bine!

Cele mai eficiente plante

Dacă nu avem suficient spațiu pentru a crește foarte multe plante de apartament, putem alege exact acele specii care s-au dovedit a fi cele mai eficiente în purificarea aerului din spațiile în care locuim sau lucrăm. Printre acestea se numără bambusul norocos și alte specii de Dracaena, voalul miresei Chloropytum, planta agățătoare telegraf Epipremnum, limba soacrei Sanssevieria, ficusul plângător Benjamina și Filofendronul. Dintre plantele cu flori, cea care purifică cel mai bine aerul este Gerbera. Pe lângă faptul că îmbunătățesc calitatea aerului, aceste plante sunt  decorative și simplu de îngrijit!