Interviu Cristina Danci – bistrițeanca ce a câștigat Miss City Cluj-Napoca

"în Texte" by

Cristina Danci  are 18 ani, este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Andrei Mureșanu ” Bistrița. Este o persoană foarte ambițioasă care a luptat întotdeauna ca visurile ei să devină realitate. A învățat că pentru a-și atinge scopurile în viață e nevoie de multă perseverență, seriozitate și nu în ultimul rând, pasiune în tot ceea ce faci. Încă de mică a fost pasionată de dansul modern și de aceea a practicat dansul timp de 8 ani. După care s-a hotărât să-și urmeze visul, cel de a deveni model, așa că s-a înscris la o agenție de modeling din Cluj, Citymodels, unde este și azi model.

„După înscrierea în agenție am urmat un curs de modeling, după care am început să fac diverse shooting-uri foto. Mai târziu au început și prezentările de modă. Prima mea prezentare a fost în cadrul evenimentului City Fashion Week Cluj, pentru celebrul Cătălin Botezatu și multi alți creatori de modă. După care au urmat din ce în ce mai multe shooting-uri pentru diverse saloane din Cluj ,de asemenea, și prezentări de modă.”

Î: Ce te-a determinat să alegi modelingul?

R: Am ales modelingul pentru că întotdeauna m-am simțit atrasă de această  lume a modei, de lumina reflectoarelor cât și de faptul că modelingul îți oferă posibilitatea de a cunoaște și a colabora cu diferite persoane.

Î: Ce calități trebuie să îndeplinească o domnișoară pentru a deveni model/ fotomodel?

R: În primul rând trebuie să fie suficient de înaltă, de preferabil peste 1,72 , să aibă  o înfățișare plăcută, carismă, atitudine și nu în ultimul rând să dea dovadă de seriozitate maximă.

Î: Care sunt beneficiile pe care le aduce modeling-ul?

R: Modeling-ul te ajută într-un fel să ai mai multă încredere in tine, să descoperi oameni și locuri noi, iar un alt beneficiu ar fi faptul că ești mereu în centrul atenției, făcând ceea ce îți place și întotdeauna ești  curent cu noile tendințe în modă.

Î: Care este, în medie, durata unei cariere în modeling?

R: Până în jurul vârstei de 30 de ani, dar depinde foarte mult  de persoană și de modul în care te menții.

Î: Cum este să stai cot la cot cu vedetele?

R: În primul rând este o onoare pentru mine și totodată un sentiment unic care nu se poate descrie în cuvinte, mă bucur foarte mult că am ajuns să le cunosc, să vorbesc cu ele și să prezint minunatele lor colecții, în același timp au fost și vor fi pentru mine un model demn de urmat.

Î: Care este modelul unui model?

R: În general îmi place să mă inspir de la modelele internaționale, cum ar fi: Gigi Hadid, Cara Delevingne, Naomi Campbell și multe altele. Întotdeauna  mi-a plăcut să le urmăresc activitatea și am încercat să adopt atitudinea și comportamentul lor din timpul prezentărilor și ședințelor foto. Acestea fiind pentru mine modele demne de urmat.

Î: Ce alte pasiuni mai ai, în afara modeling-ului?

R: Dansul este una dintre pasiunile mele, încă de mică mi-a plăcut foarte mult să dansez, așa că am practicat dans modern timp de 8 ani. Iar o altă pasiune este cea de a călători, de a cunoaște  locuri și oameni noi și nu în ultimul rând, de a rămâne cu multe amintiri frumoase.

Î: Cum ai descrie cea mai frumoasă amintire?

R: Am o mulțime de amintiri frumoase din diferite excursii și tabere alături de prieteni și colegi, însă consider că cele mai frumoase amintiri sunt cele din timpul prezentărilor de modă. Acele momente sunt unice și extraordinar de frumoase, este un sentiment unic ce nu se poate exprima în cuvinte.

Î: Care e mesajul tău pentru fetele care vor să urmeze pașii modelingului?

R: Sfatul meu este ca întotdeauna să trateze cu multă seriozitate tot ceea ce își propun să facă,  să aibă încredere în ele și totodată  o atitudine adecvată. Nu în ultimul rând, să-și urmeze visurile și să lupte pentru ceea ce își doresc cu adevărat.

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns