Ananasul este un fruct tropical care pe lângă faptul că este foarte gustos, este un aliat sigur în momentul în care îți dorești să începi o cură de slăbire. Acesta conține vitamine și minerale precum Calciu, Betacaroten, Potasiu, fibre, Mangan și vitamina C.

Ananasul este cu adevărat un fruct special pentru că el conține bromeină. Aceasta este o enzimă vegetală care are o deosebită putere de acțiune antiinflamatorie, acționează rapid în vindecarea răcelilor, favorizează dispariția edemelor și ceea ce face fructul cu adevarăt minunat pentru noi, femeile, este faptul că ajută în tratarea celulitei, nu merită să investim în tratamente care se dovedesc a fi foarte costisitoare când un fruct gustos poate să fie atât de util.

Neapărat încearcă să plantezi un ananas!

Taie partea superioară, cu frunze, a fructului. Curăță bine frunzele de orice rest de pulpă, altfel aceasta o să putrezească, distrugând răsadul.

Pune mănunchiul de frunze într-un pahar mic, astfel încât partea de jos să fie scufundată în apă nu mai mult de un centimetru. Apa trebuie schimbată o dată la 2-3 zile, încercând să păstrezi constantă calitatea și cantitatea apei. Este rocamandat ca apa să nu fie cu calcar. Neapărat paharul trebuie să fie pus la lumină, dar nu în bătaia directă a soarelui. În maxim o lună de zile vei avea o plantă cu rădăcini noi, gata pregătită să se mute într-un ghiveci.

 

Articolul precedentSunt nebun
Articolul următorDupă tine
A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!