Limonadă cu mentă- relaxare și răcorire

"în De simțit" "de POV21"

Limonada este cea mai populară băutură răcoritoare. Rețeta tradițională cuprinde lămâi, apă și zahăr, dar se mai pot adăuga mentă și miere de albine. Vara, majoritatea persoanelor caută un loc la umbră în care pot să își petreacă în liniștite ziua. Cea mai bună alegere pentru relaxare și răcorire este limonada!

Ușor de preparat, poate deveni ușor preferata ta. Așa că noi o să-ți propunem această rețetă. Repet! Extrem de ușoară.

Ai nevoie de 5 căni cu apă, o cană cu lămâie, o jumătate de cană cu zahăr și frunze de mentă proaspătă. Pregătim siropul pentru limonadă. Punem la fiert jumătate de cană de apă (125 ml) cu jumătate de cană de zahăr (130 gr), amestecăm și lăsăm să fiarbă până se topește tot zahărul. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească până la temperatura camerei. Apoi, turnăm într-o carafă o cană de zeamă de lămâie, siropul răcit și apa (4 căni), adaugăm frunzele de mentă proaspată și câteva felii de lâmâie pentru decor. Se amestecă bine, după care se poate servi. Pentru arome extra, se pot stoarce jumătăți de portocală și alte citrice.

Peterlin Cristian-Raul are 17 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XI-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi este un iubitor înrăit al istoriei, pe care o povesteşte şi o învață cu drag. Îi plac filmele vechi, cărțile și poezia contemporană. Încearcă să fie critic, ironic și ludic, caracteristici pe care le regăsim în articolele sale cu subiecte controversate, dar cu o abordare relaxată. Visează să devină jurnalist.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*