Dansul și tatuajele henna, finețe și talent. Ea e Raluca Nășcuți, voi o cunoașteți?

"în Texte" by

Raluca Nășcuți, în vârstă de 18 ani  este elevă în clasa a 12-a la Liceul de Arte „Corneliu Baba”. Este o persoană energică, iubește să socializeze și să cunoască oameni. De asemenea, aceasta iubește sportul de orice fel și este o fire perfecționistă și foarte ambițioasă. În ciuda faptului că îi place să socializeze, când vine vorba de munca în echipă, mereu încearcă să facă ,,toată treaba” și mai bine lucrează pe cont propriu. Are un grup de prietene foarte restrâns, Raluca fiind foarte atașată de familie.

Despre henna ar putea spune că este un fel de artă aparte pe care o preferă foarte multă lume, datorită faptului că este un tatuaj temporar, care nu provoacă durere. Are un miros plăcut și o textură foarte fină, te poți juca cu ea în orice fel și oferă libertate formei. Este foarte potrivit pentru petreceri, excursii sau în caz că îți dorești un tatuaj permanent și te gândești că îl vei regreta, îl poți întreține cu henna o perioadă înainte de a lua o decizie. Cât despre dans, este pasiunea sufletului ei, un mod de exprimare și un mod de viață în același timp. Te ajută să te dezvolți foarte mult, să te cunoşti, să îți depășești limitele. Necesită multă muncă dar rezultatele sunt extraordinare și îți oferă sentimente unice. Faptul că a făcut parte dintr-o şcoală de dans ca Reborn DanceStudio a fost o mare realizare a vieții ei și  va rămâne mereu o parte din Raluca.

Î: Cum ai început să faci tatuaje henna?

R: Sunt o persoană activă, încerc să îmi ocup timpul cât pot de mult. Acum ceva vreme am decis să întrerup antrenamentele de dans și căutam ceva de făcut. Am văzut câteva poze pe Instagram, am căutat pe internet și am început.

Î: În calitate de dansatoare, care e ingrendientul care asigură puterea de a dansa și de a transmite energie pozitivă?

R: Trebuie să simți, eu am simțit tot timpul. Mi-am pus sentimentele în dans întotdeauna și am încercat să le transmit publicului. Bineînțeles că nu puteam transmite energia negativă pe care o acumulam uneori, dar asta făcea dansul din mine, lăsam toată oboseala, stresul, durerile, supărările deoparte pentru că iubeam ceea ce făceam. De multe ori energia pozitivă venea odată cu muzica, cu publicul și cu prietenii din trupă.

Î: Când ai început dansul? De unde vine pasiunea asta?

R: Am început să dansez de la vârsta de 8 ani; am început cu dansul de societate, ai mei mă vedeau mica lor prințesă și își doreau să fac ceva în care să existe disciplină, educație și frumusețe. Nu rezistam fără să dansez, de aceea m-au susținut întotdeauna, chiar dacă am avut o perioadă în care am vrut să mă opresc din cauza unui accident de mașină, au avut răbdare cu mine și mi-au dat curaj să continui – așa am ajuns la Reborn DanceStudio.

Î: Dar pasiunea pentru henna de unde vine?

R: Pasiunea pentru henna acum se dezvoltă, fiind o perfecționistă mă concentrez în fiecare secundă să fie totul corect și frumos, eu așa simt lucrurile.

Î: Cât durează să faci un tatuaj henna?

R: De multe ori depinde de clientul din fața mea. Am observat că dacă întâlnesc persoane deschise cu care pot sta la discuții interesante și care îmi transmit o energie frumoasă, acele momente zboară și trece o oră fără să realizez, chiar dacă tatuajul nu este foarte complex.

Î: Se îmbină cumva tatuajele cu dansul?

R: Pe undeva se întâlnesc; tot un mod de exprimare este, doar că nu presupune implicare fizică la fel de mare, însă pe plan psihic poți jongla cu amândouă.

Î: Care sunt, în calitatea ta de sportiv, cele mai mari realizări?

R: Am urcat pe podium, am fost la campionate internaționale, am fost la emisiuni, însă cea mai mare realizare este faptul că am fost antrenor pentru două grupe de copii. Am învățat atât de multe lucruri de la ei, i-am iubit și încă îi iubesc pe fiecare, am creat legături strânse cu ei și cel mai important: le-am transmis multe lucruri, i-am învățat să fie uniți și să facă ceea ce iubesc, nu i-am obligat sa rămână la dansuri dacă nu au simțit pasiunea, i-am învățat să își urmeze propria cale și să fie recunoscători.

Î: Ce este dansul pentru tine?

R: Dansul pentru mine înseamnă viață, familie, și de multe ori în sala de dans m-am simțit acasă. Chiar dacă am întrerupt antrenamentele, sentimentele mele sunt aceleași.

Î: Te-ai gândit la o carieră în domeniul coregrafiei?

R: Chiar dacă am făcut parte din lumea dansului timp de câțiva ani de zile, nu pot spune că îmi doresc să fac o carieră în domeniul coregrafiei.

Î: Ți-ai atins scopul și visurile sau mai ai de îndeplinit? Care e cel mai mare vis al tău?

R: Multe visuri au devenit realitate pentru mine, chiar mai mult de atât, s-au întâmplat lucruri în viața mea la care nu visam vreodată. Am făcut alegeri corecte care m-au ajutat mult, iar dacă uneori am ales greșit am știut să îmi îndrept situația. În legatură cu dansul, mi-am îndeplinit fiecare dorință, de aceea am decis să mă opresc, sunt recunoscătoare pentru tot ce am trăit alături de Reborn DanceStudio timp de 3 ani și jumătate. Însă acum cel mai mare vis al meu este să fiu medic stomatolog. De ce? Pentru că îmi doresc ca toți oamenii să aibă încredere în zâmbetul lor la fel cum am avut eu când eram pe scenă.

Î: Ce mesaj ai pentru persoanele care vor să își facă un tatuaj henna și care este mesajul tău pentru tinerii care vor să practice dansul?

R: Persoanelor care își doresc un tatuaj henna le transmit să mă contacteze, să aibă curaj și să vină cu încredere pentru că fac tot posibilul să le realizez tatuajul dorit. Celor care încă nu s-au decis le spun că acum este momentul pentru că  vară fiind, pielea nu este afectată și tatuajul este temporar. Celor care vor să practice dansul le spun să nu mai stea pe gânduri și le recomand din tot sufletul meu Reborn DanceStudio, deoarece nu e doar o școală de dans, e o familie cu ușa mereu deschisă pentru oricine.

 

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns