Deși ghiveciul nu este un mediu propice în care să se dezvolte, deliciosul avocado se înmulțește foarte simplu prin sâmburi.

După ce ai curățat sâmburele bine, lasă-l la înmuiat câteva ore în apă caldă, apoi pune-l în pământ într-un ghiveci înalt, la un centimentru adâncime. Ideal este să poziționezi ghiveciul pe pervaz tocmai pentru că aceasta este iubitor de lumină.

Nu trebuie udat în exces, este suficient  o singură  dată pe săptămână  în zilele mai răcoroase și o dată la două zile în zilele mai călduroase.

Aproximativ în 2-3 săptămâni sâmburele trebuie să încolțească.

Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conține acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol și favorizează absorbția substanțelor nutritive din alimente, ceea ce înseamnă că orice mâncare consumată cu acest fruct devine mai sănătoasă.

Este printre singurele alimente de care poți fi 100% sigur că nu au fost modificate genetic sau că nu au fost atinse de chimicale. Acest lucru este foarte important pentru  menținerea sănătății.

Nutriționiștii l-au numit ,,fructul perfect” deoarece poate fi mâncat la orice oră din zi, este plin de vitamine și fibre, iar pe termen lung contribuie la menținerea sănătății, a frumuseții și a siluetei.

Foarte important : din avocado se pot face măşti pentru faţă sau păr ce ajută la  hidratare sau la reducerea ridurilor. De asemenea, poate fi bun pentru tratarea iritaţiilor.

Dacă  dorești să-ți menții frumusețea și sănătatea din prezent, încearcă să plantezi avocado la tine acasă; simplu și rapid, ajungi să ai ,,fructul perfect’’ pentru răsfățul de zi cu zi.

Articolul precedentEu, optimista fără 8
Articolul următorVise triste. O noapte înstelată – fără tine
A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!