

Deși ghiveciul nu este un mediu propice în care să se dezvolte, deliciosul avocado se înmulțește foarte simplu prin sâmburi.
După ce ai curățat sâmburele bine, lasă-l la înmuiat câteva ore în apă caldă, apoi pune-l în pământ într-un ghiveci înalt, la un centimentru adâncime. Ideal este să poziționezi ghiveciul pe pervaz tocmai pentru că aceasta este iubitor de lumină.
Nu trebuie udat în exces, este suficient o singură dată pe săptămână în zilele mai răcoroase și o dată la două zile în zilele mai călduroase.
Aproximativ în 2-3 săptămâni sâmburele trebuie să încolțească.
Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Conține acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol și favorizează absorbția substanțelor nutritive din alimente, ceea ce înseamnă că orice mâncare consumată cu acest fruct devine mai sănătoasă.
Este printre singurele alimente de care poți fi 100% sigur că nu au fost modificate genetic sau că nu au fost atinse de chimicale. Acest lucru este foarte important pentru menținerea sănătății.
Nutriționiștii l-au numit ,,fructul perfect” deoarece poate fi mâncat la orice oră din zi, este plin de vitamine și fibre, iar pe termen lung contribuie la menținerea sănătății, a frumuseții și a siluetei.
Foarte important : din avocado se pot face măşti pentru faţă sau păr ce ajută la hidratare sau la reducerea ridurilor. De asemenea, poate fi bun pentru tratarea iritaţiilor.
Dacă dorești să-ți menții frumusețea și sănătatea din prezent, încearcă să plantezi avocado la tine acasă; simplu și rapid, ajungi să ai ,,fructul perfect’’ pentru răsfățul de zi cu zi.