O viață înfloritoare pentru Azaleea ta

"în Texte" by

Azaleea este foarte iubită nu numai pentru culorile vii şi bogate ale florilor, dar şi pentru durata lungă de viaţă.

În România, majoritatea plantelor din familia Azalee, ce se vând în magazine și în centrele de grădinărit sau serele producătorilor profesioniști, sunt Azalee în ghiveci, pentru o creștere în apartament.

Există specii distincte de Azalee în ghiveci: pentru creștere în casă și Azalee de grădină, cu talie înaltă.

Azaleea este o plantă căreia îi place umbra și penumbra. Nu așezați floarea în geamuri, acolo unde razele soarelui cad direct pe ea. Așezați-o în încăperi bine aerisite, luminoase, cu temperatură scăzută, ferită de curenți de aer.

Foarte important, nu uda Azaleea cu apă rece! Acest lucru o determină să crească mai încet și frunzele se vor îngălbeni. Azaleei nu îi place calcarul din apa de la robinet. Dacă nu ai posibilitatea să strângi apă de ploaie, poți filtra apa de la robinet sau o poți deduriza cu ajutorul tabletelor de sare speciale!

Neapărat trebuie folosite ghivece largi pentru ca rădăcinile să se dezvolte optim.

Azaleea este potrivită într-un sol cu pH acid, umed în permanență, are nevoie de răcoare și lumină din plin, însă nu trebuie să stea în bătaia directă a soarelui.

A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Anomalia peisajului

Anomalia peisajului

Trezește-mă din existența putredă și înfrumusețează-mă cu a ta orbire a cristalului atrăgător....
Derulează înapoi