Alexandru Sucutărdean-Jandarmul care excelează în culturism și fitness

"în Texte" by

Alexandru Sucutărdean este angajat al Inspectoratului de Jandarmi Bistrița și un campion cu obiective îndrăznețe în Culturism și Fitness. În 2017 a fost printre primii 10 cei mai buni sportivi ai județului și are planuri foarte mari pentru viitor.

Î: Cum ai început să practici culturism și fitness ?

R: De mic am făcut sport – fotbal; de la vârsta de 7 ani până acum vreo 4 ani, fotbal de performanță. Am jucat la FC Bistrița, iar înainte am avut mai multe echipe, după care am încetat și am început să fac doar din pasiune și am ales culturismul și fitness – ul din cauza colegilor care râdeau de mine  că sunt pasionat de sportul ăsta.

Î: Cum te privesc colegii ?

R: Colegii, în mare parte, mă susțin, eu îmi fac treaba mea și știu ce am de făcut. Vreau să ajung cel mai bun din lume și sunt sigur că o să reușesc.

Î: Care sunt cele mai mari realizări ale tale în competiții?

R: La nivel național am câștigat tot ce se poate în România. Singurul eșec a fost la Campionatul European unde nu am putut participa pentru că au intervenit anumite probleme de sănătate. Am început în 2016, urmând ca în septembrie să particip la primul concurs, Cupa Federației, aici, la Bistrița, unde am luat locul 3. Neavând experiență, nu știam despre ce e vorba, nu știam ce face un sportiv înainte de concurs. Eu cum am ieșit de pe stradă, așa am intrat în concurs, fără anumite descărcări, încărcări și alte lucruri pe care nu le știam. Ulterior, am participat la un concurs internațional fără voia domului Anghel Zăpârțan. M-am înscris singur, fără să știe el;  am fost certat, iar când m-a văzut pe scenă a rămas impresionat. Am luat locul 3 la un concurs cu aproximativ 500 de sportivi. Tot în 2016 pe la sfârșitul anului am ieșit campionul României, după care am participat la Campionatul Balcanic din Serbia, unde am luat locul 2. La campionatul național, locul 1. La un concurs Tiger classic, organizat la București, locul 1, apoi  am participat din nou la Gran Prix Pro Nutrition și  am luat locul 2, având sportivi din toată lumea. Un concurs care pentru mine a fost o mare realizare, unde era permis orice, a avut loc  în Praga. Dintre sutele de sportivi prezenți acolo am luat locul 14, dar pentru mine a reprezentat o reușită. Acum trebuia să urmeze Campionatul European, pentru care eram foarte bine pregătit, dar din cauza apei din Spania m-am îmbolnăvit .

Î: Cui îi ești recunoscător pentru susținere?

R: Inițial  mă antrenam singur, din pasiune, după care am început să exersez cu un băiat de la Gherla, Vlad. El m-a ajutat să ajung campion național. În prezent mă antrenez cu Ștefan Coșovanu, care recent a câștigat 2 carduri Pro și cam  tot ce s-a putut la categoria lui. Sper să-i urmez exemplul, el fiind în acest moment o persoană foarte renumită pentru aspectul lui și sunt sigur că o să reușesc. Îi sunt recunoscător domnului Anghel Zăpârțan pentru că datorită ajutorului său am realizat foarte multe. El a fost mereu lângă mine, m-a ajutat cu tot ce a putut chiar dacă nu avea buget, dar și-a dat silința și astfel am reușit.

Î: Cum îmbini antrenamentele cu profesia?

R: De îmbinat antrenamentele cu profesia e un lucru foarte simplu, pentru că am nevoie de forță în intervenții. Problema este însă odihna. Muncind aproape zilnic, am un program foarte ciudat. Pe calea asta trebuie să le mulțumesc și șefilor de la muncă fiindcă lucrez doar de dimineață; pe lângă faptul că au foarte mulți oameni în subordine, mă ajută și pe mine să fac performanță –  până la urmă asta e meseria pe care mi-am ales-o.

Î: Ce te determină în momentul de față să continui?

R: Nimic nu mă va opri să ajung cel mai bun din lume. În câțiva ani sigur o să reușesc. Nu o să renunț, sper doar să fiu sănătos și să nu mă accidentez. O să muncesc până nu o să mai pot, cât o să mă țină corpul.

Epure Denisa Lorena

Pașcu Ana Maria

Este studentă și se implică în activități de susținere a tinerilor instituționalizați, ambiția ei cea mai mare este să călătorească în cât mai multe locuri din lume.

1 Comment

Lasă un răspuns