Toate speciile de Aloe sunt plante semitropicale care pot crește numai în condiții climatice unde nu există pericolul temperaturilor sub zero grade, dar sunt excelente plante de apartament, chiar foarte rezistente dacă sunt îndeplinite condițiile minimale, esențială fiind lumina.

Aloe Vera – planta suculentă care crește în mod special în interiorul casei sau al apartamentului. Nu este exclus faptul că poate fi scoasă afară dacă nu mai sunt condiții de îngheț.

Plantarea se face într-un ghiveci cu drenaj bun, într-un amestec de turbă și nisip, udându-se rar. Poate crește până la 1 m înălțime și înflorește pe timp de vară.

Studiile au arătat că frunzele de Aloe conțin elemente active – de la enzime, aminoacizi, zahăr, vitamine și minerale benefice sănătății. Aloe Vera e considerată un leac universal, care poate fi cultivat  acasă, în ghiveci. Aloe Vera conţine 20 dintre cei 22 de aminoacizi  existenţi în structura corpului uman, inclusiv şapte din cei opt aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de organism.

Aloe Vera:

Activează circulaţia sanguină;

Este remediu împotriva extenuării;

Tratament în anemie;

Acestea sunt doar câteva din afecțiunile pe care Aloe Vera poate combate.

Sănătatea poate fi la îndemâna ta, totul depinde doar de tine!