De data asta vorbim despre un film franțuzesc, deși era evident din titlu, nu?
Ei bine, Un homme idéal este un film plin de suspans, cu o acțiune care niciodată nu te lasă să intuiești ceea ce se va întâmpla în continuare.
       Povestea este una pe cât de surprinzătoare, pe atât de controversată. Mathieu Vasseur este un scriitor mediocru, fără vreun talent deosebit, care în ciuda eforturilor sale, este respins de fiecare editură pe care o contactează în speranța că își va putea publica o carte.
       Într-o zi, acesta descoperă într-un apartament părăsit, un jurnal de război ce a aparținut unui soldat decedat. Nopți întregi încearcă să scrie, însă jurnalul îi face de fiecare dată cu ochiul. Mai mult sau mai puțin conștient, acesta deschide prima pagină și începe să transcrie în laptop acele memorii, iar la final îi dă titlul Nisipul negru și se semnează cu numele său.
       Acesta trimite documentul unei edituri care acceptă să îl publice fără nici o ezitare. Cartea are un succes răsunător, însă oare rămân nepedepsite micile noastre furturi?
       Lumea este la picioarele lui Mathieu. Câștigă o mulțime de bani, se logodește cu fata visurilor sale, dar la una dintre întâlnirile sale cu cititorii, are parte de o surpriză majoră.
       Scena a fost atât de bine gândită și realizată, din punctul meu de vedere.  În timp ce dă autografe pe exemplarele cărții, fără să îl privească pe cel din fața sa, îl întreabă pentru cine să fie. Iar personajul misterios îi spune numele soldatului care a scris jurnalul.
Cum poate cineva să aibă habar de niște memorii pe care el le găsise într-un loc părăsit? Cum a aflat acea persoană și ce urmărește?
       Mathieu este copleșit de situație. Editurile îl caută în continuare și îi oferă avansuri pentru viitoare cărți, dar el nu este în stare să scrie nimic. Ce puțin, nimic la fel de remarcabil precum acel jurnal.
       Va reuși să facă față acestei nebunii în care s-a înscris singur din dorința de a fi recunoscut? Cât timp va mai păstra secretul față de lumea întreagă, dar și față de logodnica lui care este din ce în ce mai îngrijorată? Și cine este această persoană dubioasă care îi tulbură liniștea odată pentru totdeauna?
       Vi-l recomand cu tot dragul. Pe mine m-a impresionat și m-a ținut cu sufletul la gură. Aveți trailer-ul aici. E în franceză, dar v-am spus, pentru a înțelege mai bine, vedeți filmul. 
Articolul precedentDupă o zi
Articolul următorTu știai ASTA despre Aloe Vera?
Studentă în anul I la Publicitate, în cadrul „FSPAC” - Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB) - A fost elevă la „Colegiul Național Liviu Rebreanu”, Bistrița - Scrie de când se știe - Preocupată de relațiile interumane, psihologie, comunicare - Este membru activ al echipei POV21 din decembrie 2017 și își dorește să-și dezvolte spiritul de echipă și să contribuie la evoluția comunității din care face parte.