Pot spune că florile sunt asemănătoare cu sufletul omului, unele preferă apa, altele umbra, iar altele iubesc soarele. Cât despre iubire și afecțiune, da, au nevoie; puține sunt, însă, florile care rezistă în orice condiții. O floare îți poate oferi iubire și bucurie când cei din jur sunt mult prea ocupați cu rutina de zi cu zi. Culorile și parfumul florilor de Camelie te pot duce într-o lume de basm.

Camelia este o plantă perenă. Ideal, se cultivă în locuri umbroase și răcoroase. Solul necesită udare permanentă cu apă fără calcar. Foarte important de menționat este faptul că se plantează la sfârșitul verii, întrucât înflorește numai în sezonul rece.

Camelia este cea mai populară floare care strălucește în sezonul rece și primăvara.

Formarea mugurilor floriferi se realizează la începutul toamnei, după această perioadă planta trebuie amplasată într-un spațiu mai răcoros, ea urmând să mai înflorească în luna ianuarie.

Această plantă are nevoie de un tratament special pentru a arăta special, chiar și în perioada călduroasă din an. Camelia trebuie udată cu regularitate și trebuie amplasată la semiumbră-umbră chiar și în grădină.

Pământul pentru Camelii trebuie să aibă un pH- acid (5-5.5).

-Pamânt de rășinoase

-Pământ calcaros

Apa de ploaie aduce un bonus pentru aspectul impresionant al acestei flori. Temperatura minimă acceptată de Camelie variază între 7-10 C.

Articolul precedentRomânia, încotro?
Articolul următorDupă o zi
A absolvit Liceul Teoretic Solomon Haliță- Sîngeorz-Băi, profil filologie, în prezent este stundentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Babeș-Bolyai. A cochetat cu scrisul încă din copilărie, momente în care a schițat primele poezii care au pus de fapt bazele primei sale cărți. Până în prezent a scris două cărți. “De dorul tau...” o carte de poezii și proză scurtă “Certată cu Dragostea” un roman care surprinde perioada adolescentei. În mâna ei orice condei pare însuflețit!