Zilnic, asistăm cu toții neputincioși la moartea țării noastre, cei care îi pun capăt fiind câteva sute de indivizi, care se numesc politicieni, dar nu orice politicieni, ci chiar succesorii celor dinainte de ’89. Ne pleacă prietenii, se destramă familii, copii ce rămân singuri pe lume, mor oameni în spitale, sărăcia e la cote înalte şi multe altele. Toate acestea se petrec sub ochii noștri, ai tinerilor, ai viitorului țării și nu numai, în frumosul An Centenar. Acesta pare că se transformă într-un banal an pe axa istoriei și a timpului.

Oare atât de tare ne-am pierdut voința, noi, ca neam şi țară? Oare chiar atât de neputincioși am fost mereu?  Oare răspunsul la distrugerea viitorului nostru și al copiilor noștri și a tot ce avem noi mai scump e nepăsarea?  Nu am reuși să facem ceva, cât timp încă mai putem, să nu mai tot ,,#rezistăm”, ci să luptăm?

Istoria noastră, a românilor, a fost una grea si zbuciumată, dar frumoasă, predecesorii noștri neplecându-și capul fără luptă, mereu izbăvind și reușind să înfăptuiască, acum un secol, Marea Unire. Dar acum, noi, când avem atâtea mijloace, atâtea idei inovatore și schimbătoare, chiar nu putem face nimic? Niciodată, fără sacrificiu nu se va putea realiza o schimbare, indiferent de câți oameni e dorită. Acum României îi trebuie o schimbare din temelii, o schimbare de mentalitate, pentru a ieși din situația în care s-a ajuns.

Comoditatea de a sta cu mâna în sân și aceea a sintagmelor ,,Lasă, că e bine și așa” și ,,Asta e”, ne-au adus în stadiul acesta, unde suntem acum, pe marginea prăpastiei. Țara aceasta, a cărei capitală era supranumită odată ,,Micul Paris” e trasă acum tot mai tare spre întuneric, un întuneric rece, ce te duce în trecut, nu numai cu gândul.

Voi încheia printr-un citat ce a fost rostit acum 80 de ani, dar este la fel de valabil și în România de azi: „Țara aceasta piere din lipsă de oameni, nu din lipsă de programe”. Tineri, părinți, haideți să nu ne lăsăm țara aceasta să moară la 100 de ani și să ducem mai departe onoarea și memoria bunicilor, străbunicilor și cea a eroilor prin fapte și să fim mai uniți ca niciodată!

Români, treziți-vă!

 

 

 

Victor Bedelean