Tulip Fever (Febra Lalelelor)- 2017

0
68 views
        Febra lalelelor este un film pe care l-am descoperit întâmplător, dar pe care l-aș recomanda oricui. De ce? Pentru că are acea frumusețe clasică, fără să pară în vreun fel ostentativă. Filmul te cucerește imediat prin atmosfera Amsterdamului din anii 1700 dar și prin povestea uimitoare ce reușește să ne țină cu sufletul la gură.
        Piața neagră a lalelelor este un fenomen tot mai prezent în încăperile întunecate ale tavernelor, pentru cei ce urmăresc să se îmbogățească investind sau licitând bulbi de lalele. Aceste flori rare, aduse de navigatori din locuri îndepărtate, provoacă nebunie în rândul celor care vor să intre în posesia lor. Au loc numeroase licitații și scandaluri pentru prețioșii bulbi.
        Pe fondul acestor evenimente are loc o poveste de dragoste uimitoare dintre Sophia, o orfană ajunsă artistocrată printr-o căsătorie cu un bărbat influent; și pictorul adus de soțul său pentru a le realiza portretele.
        Cei doi își doresc la nebunie să înceapă o nouă viață; așa că pictorul începe să facă afaceri pe piața neagră a lalelelor, pentru a câștiga bani, iar ea își înscenează propria moarte.
        Ce se întâmplă, totuși, când lucrurile se complică? Cum va rezista Sophia remușcărilor și regretelor, în momentul în care observă că soțul său îi plânge moartea înscenată?
        Și oare piața lalelelor e un loc chiar atât de sigur pentru a face avere?
Este un film emoționant, plin de suspans la tot pasul, care merită vizionat. Trailer-ul îl găsiți aici.
Articolul precedentLacrimile norilor
Articolul următorInterviu Călin Nechita – sportivul care petrece până și în ring!
Studentă în anul I la Publicitate, în cadrul „FSPAC” - Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB) - A fost elevă la „Colegiul Național Liviu Rebreanu”, Bistrița - Scrie de când se știe - Preocupată de relațiile interumane, psihologie, comunicare - Este membru activ al echipei POV21 din decembrie 2017 și își dorește să-și dezvolte spiritul de echipă și să contribuie la evoluția comunității din care face parte.