Interviu Călin Nechita – sportivul care petrece până și în ring!

0
223 views

Călin Nechita este un tânăr de 16 ani, elev la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, a cărui mare pasiune este sportul, el practicând lupte greco-romane la nivel de performanță. Îi place să petreacă și să socializeze, motiv pentru care în drumul lui spre succes îl ajută foarte mult prietenii. De asemenea, în acest an școlar a obținut titlul de Mister Boboc 2017.

Î: Cum te-ai autocaracteriza?

R: Ambițios, perseverent, muncitor și modest. Îmi place să duc lucrurile până la capăt și încerc întotdeauna să îmi depășesc limitele. Mă țin mereu de cuvânt și îmi place să îi ajut pe cei din jurul meu.

 

Î: Ce reprezintă pentru tine luptele greco-romane?

R: Reprezintă un sport în care trebuie să faci multe sacrificii. Pentru a lupta cu un adversar care se opune planurilor tale și pentru a-l arunca la sol, îți trebuie foarte multe calități fizice, dar și psihice. Luptele greco-romane sunt un sport mai puțin promovat decât fotbalul, unde cantitatea de muncă este aproape inumană.

Inteligența, tactica, forța și rezistența sunt foarte importante și îți sunt puse serios la încercare.

 

Î: Ce te-a determinat să alegi acest sport și când ai început să îl practici?

R: Am început la 6 ani. O să-i mulțumesc toată viața tatălui meu care m-a îndrumat spre acest sport. Eram foarte gras, iar scopul era doar ca să slăbesc.

 

Î: Care au fost realizările și satisfacțiile pe care ți le-a adus sportul?

R: În 2013, după ce am slăbit, am participat la prima competiție națională, unde am ieșit vicecampion național. În 2014 am participat din nou, dar am pierdut în ultimele 3 secunde și nu am obținut niciun premiu. În același an, am participat la un concurs internațional și am luat locul al doilea. În 2015, înainte de aceeași competiție națională, am avut un concurs de lupte pe plajă, unde am fost învins din nou. Însă, la competiția națională din 2015, am dat iar de cel care m-a învins și fiind foarte motivat, mi-am luat revanșa, învingându-l în semifinale. Apoi cu încredere am câștigat și finala, ieșind campion național.

 

Î: Te-ai gândit sa încerci și alte sporturi?

R: Dacă e sport de contact da, altfel nu. Mă pasionează de mic sporturile de contact, armele și mașinile. De 2 ani practic boxul. Am început prin a-l urmări pe idolul meu Floyd Mayweather și m-a impresionat, în special, tehnica lui. Am zis că merită încercat. Vreau să mă pregătesc pentru MMA și îmi trebuie multă tehnică în lupta „de sus”.

 

Î: Cine te susține în dezvoltarea laturii tale sportive?

R: Ambii părinți și sora mea, așa că aș putea să zic că toată familia. Întotdeauna tata s-a ocupat de partea financiară și îmi cumpăra echipamentele, iar mama de alimentația mea, îmi prepara mâncarea potrivită înainte de fiecare concurs.

 

Î: Ai întâmpinat obstacole în viața ta de sportiv? Cum ai reușit să treci peste ele?

R: Nu pot să zic neapărat că am întâmpinat obstacole. Până la urmă, viața e plină de obstacole și trebuie să învățăm să trecem singuri peste ele deoarece suntem pe cont propriu.

 

Pașcu Ana-Maria

Sîngeorzan Cristina