Midnight Sun-Sub soarele nopții(2018)

0
72 views

Până acum am fost obișnuiți cu diferite cărți sau ecranizări ale acestora ce ne prezentau povestea unui personaj, ficțional sau nu, ce suferă de o anumită boală. Cel puțin eu am dat peste multe povești de acest gen, dar de fiecare dată diferite, ceea ce m-a atras tot timpul.

De asemenea, ,,Midnight Sun” este un film destinat în special adolescenților, având în vedere că acesta prezintă povestea lui Katie Pierce, o tânără de 17 ani, ce suferă de o boală rară, ce îi interzice expunerea la cele mai mici raze ale soarelui, întrucât acestea îi pot produce în orice moment cancer la piele. Aceasta, crescând fără mamă de mică, face școala acasă cu ajutorul tatălui ei și nu iese din casă decât noaptea, ziua dormind. Într-una dintre nopți, decide să meargă în gară, unde de multe ori cântă la chitară și chiar primește bani. Însă de data asta ceva se schimbă, când Charlie, baiatul din vecini, pe care Katie îl urmărește în fiecare dimineață de pe geam, o vede și o abordează. Deși la început ezită, cu ajutorul prietenei ei cele mai bune, Morgan, aceasta decide să se întâlnească cu Charlie și îl lasă pe acesta să se apropie de ea.

De aici, începe o adevărată poveste de dragoste adolescentină, plină de sacrificii, sentimente puternice, vieți schimbate și persoane ce se redescoperă. Pe mine, personal, m-a fascinat tot timpul puterea și curajul pe care astfel de persoane le au pentru a-și continua viața, a merge mai departe chiar cu zâmbetul pe buze, demonstrându-ne nouă, celorlalți, câte putem face în această viață și de altfel, cât de norocoși suntem doar pentru că simțim razele soarelui pe piele.

Vă îndemn să urmăriți acest film, deși adolescentin, o lecție pentru toți, care la un moment dat m-a făcut chiar să vărs câteva lacrimi (deși eu nu plâng la filme). Perfect pentru o după masă ploioasă, o seară liniștită cu familia sau prietenii, ,,Midnight Sun” vă va pune pe gânduri în ceea ce privește lucururile ce contează în viață.

Trailer-ul aici.