primul pas
primul pas

Oare ce-o să se întâmple dacă fac eu primul pas?

Aceasta este o întrebare pe care toți adolescenții și-o pun la un moment dat. Se tem să nu dea greș sau să nu se facă de râs. Nici măcar nu e musai vorba de începerea unei relație amoroase. Ne temem să intrăm în vorbă și de dragul unei prietenii frumoase.

De exemplu, vezi un băiat prin școală, sau chiar pe stradă, și ți se pare cunoscut, dar el nu te cunoaște. Cel mult, poate te știe din vedere. Nu aveți niciunul „curajul” nici măcar să vă spuneți un simplu „Salut!”.

Totuși ai ajuns acasă și l-ai căutat pe rețelele de socializare, sau ți-ai întrebat toate prietenele dacă vreuna dintre ele l-ar cunoaște.

Se întâmplă la fel în fiecare zi. Din nou și din nou.

Toată lumea știe că fetele așteaptă mereu ca băieții să le scrie primele, asta fiind o chestie de orgoliu, bănuiesc. Totuși, gândiți-vă cât timp și energie am economisi dacă am lăsa orgoliul acesta la o parte și am gândi puțin și din altă perspectivă.

Faceți voi primul pas, fiți diferite!

Mi se întâmplă și mie. Sunt sigură că nu există nicio persoană care să nu fi făcut ceva de genul acesta niciodată. Te asigur că o să te simți mai bine dacă nu o să fii doar un stalker.
Bineînțeles că există și celălalt gen de indivizi care află totul despre o anumită persoană, până la ultimul detaliu, dar nu de la persoana respectivă, ci prin alte mijloace.

Acestea sunt persoane solitare și triste, dar nu din propria inițiativă. Cred că au prea mult timp liber, iar atunci își fixează o țintă. Sunt acel tip de persoană care îți verifică constant profilul de Facebook, Instagram etc, ca să fie mereu pe fază când postezi sau chiar când postează prietenii tăi.

O să îți dai seama până la urmă că te urmărește în tot ceea ce faci, dar până atunci e cale lungă…

Deci, tu, stalker-ule, oprește-l/oprește-o pe stradă și spune-i „Salut!”.

O să fie bine. Promit!