Festivalul de teatru româno-polonez a ajuns la a II-a ediție, la Bistrița

"în Texte/Poezie și literatură" by

În perioada 21-25 mai 2018, a avut loc, la Bistrița,un schimb de experiență cu un grup de 10 elevi polonezi. Aceștia au vizitat orașul în cadrul unui proiect cofinanțat din bugetul local al Municipiului Bistrița, „Festivalul de teatru româno-polonez”, ediția a II-a.

Proiectul este unul de lungă durată, desfășurându-se între 24 aprilie și 15 noiembrie 2018 și reprezentând un parteneriat între Fundația Europeană pentru Educație și Cultură din Zielona Gora și Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița.

De-a lungul șederii lor la Bistrița, elevii polonezi au realizat, alături de 10 elevi bistrițeni și 3 lideri de grup, un spectacol cultural cu tema „Trecut vs Prezent”, folosind metode precum teatru forum și stop motion animation. Astfel, participanții și-au dezvoltat capacitatea de lucru în echipă și vorbirea limbii engleze și au învățat despre istoria și tradițiile celor două țări. Majoritatea activităților, inclusiv specacolul cultural din 24 mai, au avut loc la Colegil național „Andrei Mureșanu”.

Nicholas și Nathalia sunt doi dintre tinerii participanți la proiect, având vârstele de 17 și, respectiv, 16 ani. Ei s-au declarat foarte încântați de colaborarea româno-poloneză și de vizita lor în Bistrița: „Am fost în turnul Bisericii Evanghelice și am văzut orașul. Este frumos. Și oamenii sunt foarte primitori.”, au afirmat cei doi.

Proiectul va continua și prin alte activități, printre care se numără organizarea, la Târgul Mare al Bistriței, unei expoziții de fotografie și desene pe tema „Trecut vs prezent”.

Foto: Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița- Facebook

Sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, profil filologie- limbi străine. Sunt reporter de liceu în echipa școlii de 3 ani și am fost premiată la nivel național în cadrul unui concurs de poezie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*