Provocările concursului Fit Challenge- Interviu: Dana Pop

"în Texte" by

,,Forța nu provine din capacitatea fizică. Ea vine dintr-o voință îndărătnică.”

 

Trăim într-o lume în care deseori alegem să ne petrecem timpul în fața unor ecrane sau deplasarea cu mașina în detrimentul sportului și a mișcării. Am devenit o populație preponderent sedentară, iar urmările nu se lasă așteptate. Cu toate acestea, încă există persoane care fac mișcare, ba mai mult sunt pasionați de sport, îngrijorați de viitorul lor. Dana Pop, o fată frumoasă, inteligentă și mereu cu zâmbetul pe buze, se numără printre aceștia, fiind participantă la Fit Challenge.

 

Î: Bună, Dana! Pentru început aș dori să te prezinți în câteva cuvinte, să aflăm mai multe despre tine. Cine este de fapt Dana Pop?

R: Bună! Locuiesc în Cluj Napoca de mai bine de 7 ani și sunt originară din frumoasele ținuturi bistrițene și anume, Ilva Mică. Am absolvit studiile de licență și masterat la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj, iar momentan lucrez la o întreprindere multinațională din oraș. Sunt o fire sociabilă, îmi plac oamenii, ador animalele, îmi place foarte mult să călătoresc și bineînțeles sportul. Am descoperit pasiunea pentru sport de câțiva ani, astfel că merg în sala de forță zilnic, iar recent m-am înscris la competiția organizată de Pro Nutrition.

 

Î: Care este factorul care te-a determinat să intri în cea de-a IV-a ediție la concursul Fit Challenge? Care a fost obiectivul inițial?

R: Factorul care m-a determinat să mă înscriu la cea de-a IV-a ediție a concursului Pro Nutrition Fit Challenge a fost acela de a-mi demonstra mie că pot ajunge la o formă fizică mult mai bună și îmi doream un stil de viață mai echilibrat pe plan alimentar, ceea ce s-a și întâmplat.

 

Î: De cât timp pracitici acest sport? Care este diferența dintre ceea ce erai înainte și ceea ce ești în prezent?

R: Au fost 3 luni destul de grele, deoarece m-am dedicat în totalitate acestei competiții, pe lângă faptul că trebuia să merg la serviciu 8 ore. Un corp frumos îl poți dobândi prin sport și o dietă echilibrată. Se știe că 70 % contează alimentația și abia 30% sportul. Am reușit într-un final să mă acomodez cu dieta mea foarte strictă, iar cea mai mare provocare pentru mine a fost aceea de a rezista împotriva a tot ceea ce înseamnă dulce. Deci se poate, trebuie doar voință și un obiectiv bine setat.

 

Î: Cum ai descrie o zi alături de antrenorul tău?

R: O zi alături de antrenorul meu se încheie de fiecare dată cu un antrenament reușit și cu o stare minunată, deoarece fiecare antrenament contează, te aduce tot mai aproape de atingerea rezultatelor dorite.

 

Î:  Ce ar trebui să știe o persoană care vrea sa se apuce de sală?

R: Se știe că mișcarea e sănătate curată. Pentru a te apuca de sală nu ai nevoie de experiență sau neapărat de un antrenor personal. E suficient să te împrietenești cu unele persoane, cum ar fi instructorul sălii să zicem și vă asigur că vor fi dispuși să ajute cu drag.

 

Î:  Cât de importante sunt mesele zilnice când facem sport?

R: Așa cum am relatat mai sus, mesele ar trebui să fie la ore fixe, iar într-un final organismul se va obișnui. Spre exemplu, eu la ora 7 îmi iau micul dejun, nici mai devreme, nici mai târziu, deoarece corpul meu s-a obișnuit efectiv cu asta.

 

Î: Cum te menții motivată?

R: Ceea ce mă ține motivată să continui sunt, bineînțeles, rezultatele. Ele nu apar peste noapte, procesul e greu, dar frumos.

 

Î: Cum dorești sa evoluezi pe viitor și cine te susține?

R: Pe viitor mi-aș dori să devin antrenor personal, să mă dedic mai mult acestui hobby și să motivez cât mai multă lume.

 

Î: Care este citatul tău preferat?

R: ,,Nimic fără Dumnezeu”. Consider că El este cel care ne luminează calea vieții și fără ajutorul Lui nimic nu ar fi posibil, se știe că tot ce e dat să se întâmple, se va întâmpla cu siguranță.

 

Î: Ce dorești să le transmiți susținătorilor?

R: Susținătorilor mei le mulțumesc că m-au urmărit pe parcursul celor mai bine de 3 luni de competiție și îi sfătuiesc să se înscrie la următoarea ediție a acestui concurs. Mie personal mi-a schimbat total stilul de viață. Mulțumesc!

Elevă la Colegiul Național „George Coșbuc", dornică de a-și cunoaște propriul sine prin poezia contemporană. Este o persoană deschisă, pregătită să ofere sfaturi și să accepte la rândul ei!

Lasă un răspuns