Vine vara și toată lumea vrea să rămână în forma fizică în care a intrat după lungi ședinte de gimnastică sau cure de slăbire, în special sexul frumos. Așa că haideți să vorbim astăzi despre ceea ce optăm toți atunci când suntem în căutare de ceva ușor: salata.

Multă lume se gândește atunci când aude termenul de salată la combinația plictisitoare de ardei, castraveți, roșii, ulei, oțet și sare; care însoțesc preparatele în majoritatea restaurantelor și acasă. Dar de ce să nu încercăm ceva mai deosebit?

Aveți mai jos o listă cu niște salate perfecte pentru vară!

1.Salata de andive

Este o salată ușor de preparat și necesită următoarele ingrediente: andive roșii si albe, 2 sau 3 din fiecare, 100g nuci, miere, un cățel de usturoi, iaurt degresat, două lingurițe de ulei de măsline, zeamă de lămâie, pătrunjel și o hamsie. Ca preparăm salata spălăm bine frunzele, dupa care se lasă la stors ca dresing-ul să prindă bine, iar nucile se pun pe foc într-o tigaie la foc mediu până devin aurii; după care se pune mierea, astfel încât fie acoperite uniform. Tăiem hamsia și usturoiul foarte fin pentru dressing, după care punem într-un bol împreună cu puțină sare și piper, câteva frunze de pătrunjel, iaurtul degresat, uleiul de măsline și sucul de lămâie; și se amestecă. Punem împreună andivele, nucile răcite și dressing-ul.

 

 

 

 

2. Salata de Guacamole-reinterpretare

Avem nevoie de 2 bucăți de avocado coapte, puțină salată verde, roșii cherry de diferite culori, 2 linguri suc de lămâie, o ceapă roșie mică tocată mărunt, un ardei iute curățat de semințe și tocat mărunt, frunze de coriandru. În loc să pisăm totul pentru a obține o pastă, o tăiem totul. Începem cu avocado-ul curățat de coajă, pe care îl tăiem în cuburi, roșiile și ardeiul iute în cuburi micute, iar ceapa cât mai fin. Punem totul într-un bol, sare și piper după gust, punem sucul de lămâie și câteva frunze de coriandru tocate. Apoi se amestecă totul și se servește.

3. Salata cu brânză de capră

Avem nevoie de un mix de salată, 4 roșii cherry, un morcov, porumb, dressing pentru salată, o mână de muguri de pin, brânză de capră și miere. Salata se spală bine, se stoarce și se rupe mărunt. Mugurii de pin se pun în tigaie la foc mediu până își schimbă culoarea și eliberează o aromă plăcută. Într-un bol se pun roșiile cherry tăiate, salata, porumbul și un morcov tăiat în fâșii fine și se amestecă cu dressing-ul pentru salată. În farfurie se așează mixul de salată, după care rondelele de brânză și puțină miere. Se mai stropește totul cu puțină reducție de oțet balsamic și se presară mugurii de pin. Apoi se servește în cea mai plăcută ambianță.  😉

Marc Florin