Luni, 28 mai, la ora 16, va avea loc la Casa Argintarului o întâlnire literar-artistică ,,Sălășluirea”.

Invitații speciali sunt poetul Adrian Popescu și artista Angela Roman Popescu, care vor încânta iubitorii de literatură și artă cu o lectură publică și o expoziție de tapiserie. Aceștia se vor afla la Bistrița cu ocazia Concursului Regional de literar și artistic ,,Scrisori de Mai”, organizat de ,,Palatul Copiilor” Bistrița, a cărui premiere va avea loc marți, la Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc”, ora 15. Anul acesta, participanții din ciclul gimnazial au fost inspirați de lucrarea Angelei Roman Popescu ,,Dansul bucuriei” , iar cei din ciclul liceal de poemul ,,Oraș-surâs” scris de Adrian Popescu.

Cine sunt ei?

Adrian Popescu este un foarte bun poet, prozator și eseist contemporan, iar în prezent este redactor-șef la revista literară ,,Steaua”, revistă care publică atât scriitori consacrați, dar oferă șansa de debut și tinerilor liceeni.

Angela Roman Popescu este o artistă contemporană foarte activă și apreciată, care a organizat atât expoziții, naționale și internaționale dar și parade de modă în Cluj și București.

Menționăm faptul că evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Revistei ,,Mișcarea Literară” și ,,Palatul Copiilor” Bistrița. Moderatorii evenimentului vor fi Elena Pleniceanu și Olimpiu Nușfelean.

Angela Popescu

Adrian Popescu

Horea Emilian