Tenul sănătos și luminos e cu siguranță o preocupare majoră pentru domnișoare, îndeosebi pentru cele care au probleme cu acneea. Pe încercate, îți propunem câteva măști mișto care pe noi ne-au încântat!

Marina: Folosesc de ceva vreme masca cu argilă de la Aslavital, care mi-a fost recomandată de un dermatolog. Principala mea problemă este lupta cu acneea și tenul gras, însă argila poate fi folosită pentru toate tipurile de ten. Aceasta este ambalată în pliculețe, sub formă de pudră de argilă, ce se amestecă apoi cu diferite lichide, în funcție de tipul de ten. Personal, amestec pudra cu apă pentru tratamentul acneei, însă tu poți folosi sucuri naturale, lapte, miere, gălbenuș de ou sau ulei de măsline! Iată la ce concluzii am ajuns: am pielea mai curată, masca diminueaza secreția de sebum, lăsând fața catifelată, dar totuși fară a o usca, are un efect calmant și previne apariția coșurilor dacă e utilizată constant.

Andra: Garnier este o marcă de cosmetice de pe piața masivă a campaniei de cosmetice franțuzești L’Oreal, fiind vândută în numeroase țări, convingând femei din întreaga lume despre calitatea superioară a produselor. În prezent, adevărata frumusețe este naturală și plină de viață, cu o piele catifelată și sănătoasă. Garnier Pure Active 3 în 1 este un gel de curățare, agent de exfoliere și o mască cu o dublă acțiune: curăță pielea luptând împotriva acneei și în același timp înlătură imperfecțiunile, folosind cele mai puternice ingrediente naturale anti-bacteriene, printre care și argila. Eu am un ten normal, dar în unele sezoane pielea mea devine uscată și trebuie să am mare grijă ce produse folosesc. Garnier Pure Active 3 în 1 mă ajută să îmi mențin tenul curat și sănătos chiar și în sezonul rece. Diferența s-a văzut în decurs de 2 săptămâni aplicând o dată la două zile ca gel pe pielea umedă, mai apoi clătind scurt, iar ca mască de 2 ori pe săptămână lăsând să acționeze 3-4 minute, după care clătesc cu apă din abundență. Pielea mea uscată s-a transformat în una matifiată, luminoasă, fără iritații.

Cristina: Masca L’oreal Pure Clay pentru detoxifierea și iluminarea tenului cu extract de cărbune are în componența ei 3 argile pure: o argilă albă, bogată în silicați, montmorillonit provenită din Montmorillon, Franța și ghassoul, o argilă de origine marocană. Are o formulă destul de lejeră, ușor de aplicat pe față cu ajutorul unei pensule, sau chiar al degetelor. De îndată ce am aplicat-o pe față, am observat de fiecare dată cum masca îmi intră în pori, pentru o curățare mai profundă. Masca trebuie lăsată pe ten până este aproape uscătă, dar nu o lăsa mai mult de 5-10 minute și nu aplica o cantitate foarte mare, nu vei amplifica rezultatele și nici nu le vei grăbi. După spălare, fața mea are un aspect foarte sănătos și strălucitor. De asemenea, având tenul gras, această mască a reușit să facă pentru mine ceva foarte important: să controleze excesul de sebum, în special în zona T. Însă, am avut zile în care nu am aplicat crema hidratantă și am avut parte de o surpriză cam neplăcută: tenul mi s-a uscat excesiv și atunci când am aplicat masca am simțit o senzație de disconfort. Diferența se vede chiar și după o săptămână, aplicând masca de 2-3 ori în acest interval. De asemenea, poate fi folosită și pentru “spot treatment” (aplicarea directa pe coșuri), fiind foarte eficientă și uscând coșurile  chiar și peste noapte.

Acestea sunt doar câteva beneficii ale măștilor cu argilă. Dacă te-am convins să le încerci, spune-ne și tu părerea ta!

 

Coroian Marina

Sîngeorzan Cristina

Urs Andra