Fii de neoprit!

Petrec mult timp analizând oamenii și pot spune că ceea ce mulți omit de cele mai multe ori este faptul că această aventură minunată pe Terra, numită viață, este limitată. Cu toții am facut un credit de la Banca Timpului. Un împrumut fără dobândă, fără să dai ceva înapoi la schimb.
Timpul este moneda de schimb a oamenilor care trăiesc liber. Când plătim o cafea, nu plătim cu bani, ci plătim niște hârtii echivalente cu timpul lucrat în cadrul unui sistem. Aici, te rog să vezi filmul “In time”. O sa îți dai seama ce înseamnă experimentul.
Timpul pe care Dumnezeu ți l-a oferit este cadoul Lui către tine. Ceea ce faci tu cu el, este cadoul tău către El. Ești produsul unei evoluții de milioane de ani, a organismelor vii trecute în miliarde de etape, medii de viață. Suntem celule ce s-au prins că trebuie să se specializeze pentru a putea să se adapteze la ierni îngrozitoare, cutremure, secete sau veri lipsite de răcoare.
Stăpânești cel mai bun bio-super-computer din univers! Ce grozav! Ai în sânge tot ce au trăit strămoșii tăi și nu numai! Ești înzestrat cu memorie. Știi foarte bine trecutul tău, poți să salvezi foarte multă informație. Ai creativitate, ai viziune, poți intui care îți este destinul, sau mai bine zis, poți să îți croiești singur destinul.
Ceea ce vreau să spun este că viața nu are un scop cert. Ni-l alegem. Este bine să ne luăm un scop imens, astronomic, cea mai imposibilă lucrare de realizat, să îi schițăm drumul până la destinație și să începem să lucrăm porțiune cu porțiune din drum.
Chiar dacă nu vom reuși, măcar vom fi undeva sus. Dorește ți să ajungi Președinte de stat. Dacă nu îți vei atinge obiectivul, îți vei face totuși publicitate suficientă, astfel încât anul următor să poți ajunge cel puțin deputat!
Ceea ce știu eu este că viața mea nu stă în mâinile instituțiilor și sistemului pentru a realiza ceva. Cum așa? Școala nu mă va învăța mot-a-mot să brevetez un perpetuum mobile. Armata nu ne va salva în întregime țara și cultura noastră de colonizarea forțată de branduri și corporații. Banca nu îmi va plăti datoriile.
Toate aceste instituții sunt virtuale. Dogma pe care o promovează pare să fie reală. Aplicarea este o iluzie optică. Școala îți controlează inteligența, biserica emoțiile, politica îți controlează leadership-ul. Job-ul îți controlează activitatea.
Nu trebuie să depinzi de sistem. Gândește în afara lui! Lucrează în afara lui! Bine, nu ai cum să părăsești acum liceul, nu te sfătuiesc să devii budist sau să declari război Băncii Mondiale și Republicii Congo. Profită de ele, fii auto-didact! Selectează din ele ceea ce îți convine. Pornește proiecte mari. Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!
În liceu, făceam Matematică-Informatică și cu toate sfaturile primite de la profesori să mă transfer la profilul Uman, am continuat să cred în mine. Să cred că pot termina acest profil și că într-o zi voi fi om de știință.
Nu sunt o persoană ce poata fi etichetată. Am continuat să îmi scriu articolele, să merg la cluburile de Public Speaking sau Debate. Am continuat să citesc romane polițiste și cărți de dezvoltare personală pe sub bănci și să îmi mențin notele la clasă.
Începe o activitate nouă! Persistă 10.000 de ore asupra ei și vei deveni expert. Fii de neoprit!

Marian Dorin Nițor

Nițor Marian-Dorin
Nițor Marian-Dorin
Student la mecatronică, Universitatea Politehnica București, pasionat de robotică, știință popularizată și literatură Sci-Fi, consilier educațional, este un iubitor al psihologiei, leadership-ului și scrisului. În conflictul dintre umaniști și realiști, acesta continuă să demonstreze unificarea dintre imaginație și logică. Adoră călătoriile lungi, puzzle-uri și strategia, filozofia și simbolistica, dar mai ales, provocările intelectuale din știință și tehnologie.
Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare