Cum îți poți da seama ce îți place cu adevărat să faci?
Care sunt de fapt pasiunile care te reprezintă?

De-a lungul timpului am învățat că trebuie să încerci să faci de toate, ca mai apoi să îți dai seama care este lucrul de care nu mai poți să te desparți.
Când eram mică îmi doream să devin balerină sau patinatoare, la fel ca orice fetiță de 5-6 ani. Bineînțeles că mi-am schimbat perspectiva când am început să văd lumea cu alți ochi; nu știam ce voiam să devin când o să cresc. Clasa a 8-a m-a prins din urmă și trebuia să aleg profilul și liceul la care voiam să merg, iar tot ce știam eu, era că îmi place matematica. Așa că m-am hotărât să merg la mate-info, dar profesorii și prietenii mi-au influențat decizia și am mers la un profil uman, ceea ce clar nu e pentru mine.
Am făcut o greșeală, dar nu e prea târziu să o îndrept. Cred că mulți dintre voi ați trecut prin ceva asemănător, așa că o să enumăr câțiva “pași” pentru a vă cunoaște mai bine pe voi înșivă și pentru a ști ceea ce vă doriți cu adevărat.

Primul pas – Oferă-ți șansa de a greși

Nimeni nu vrea să greșească; toți vrem să facem totul perfect, dar fără a greși, nu am putea să învățăm din acea greșeală. Nu am ști ce și cum să nu mai facem a doua oară.

Al doilea pas – Ai încredere în tine!

Trebuie să ai încredere în tine și în ceea ce poți realiza, altfel nu îți vei putea îndeplini visurile și scopurile pe care le ai; și vei fi doborât de cei cu calități mai puternice decât ale tale.

 Al treilea pas – Nu te lăsa influențat de părerile altora!

De foarte multe ori lăsăm alte persoane să ia decizii în viața noastră. Nu e un lucru rău să ceri sfatul cuiva, dar trebuie să pui părerea ta mai presus decât toate celelalte, deoarece tu ești singurul care va suporta consecințele alegerilor tale. Acordă-ți timp și îți vei descoperi calitățile.

Nu îți lăsa nici un vis neîndeplinit! Niciodată nu este prea târziu să faci ceea ce îți dorești cu adevărat.

Izabela Ilvan