Ana, mon amour

0
18 views

M-am hotărât să scriu despre încă un film cu un impact puternic, care se întâmplă să fie românesc. Am încetat să mai subestimez filmele contemporane românești, pentru că am văzut cât de multe pot să transmită regizorii și actorii noștri.
Ana, mon amour prezintă povestea unui cuplu ce se autoiluzionează. Ana și Toma sunt studenți la facultatea de litere și se îndrăgostesc unul de celălalt, neștiind, totuși, câtă muncă presupune o relație de cuplu.
Dincolo de momentele de fericire pe care cei doi le împărtășesc, intervin problemele Anei, care având un bagaj considerabil de traume din copilărie, datorită unui tată abuziv, are nevoia permanentă de a fi îngrijită, atât fizic, cât și permanent emoțional de Toma. Ea are atacuri de panică, căderi nervoase, iar el nu știe cum să facă pentru a o ajuta pe femeia iubită.
Intervin apoi părinții care pun presiune pe Toma să rupă legăturile sale cu Ana, având prejudecăți datorită faptului că ea este moldoveancă, dar și datorită dezechilibrului emoțional pe care aceasta nu reușește să îl ascundă.
Ce se întâmplă, totuși, în momentul în care Ana rămâne însărcinată sau în momentele în care cei 2 nu știu dacă mai are rost să lupte pentru a salva o relație care pare să se destrame din toate unghiurile?
Până unde va merge dependența dintre cei 2 și când își vor da seama că dragostea aparentă este, de cele mai multe ori o iluzie?
Ana, mon amour este un film cu tentă psihologică și dacă ești pregătit să scapi de toate prejudecățile și ești hotărât să înveți ceva din povestea prezentată, te poți considera un om câștigat.

Ana, mon amour

Articolul precedentConversație cu demonii mei
Articolul următorEști un artist, îndeplinește-ți visul!
Studentă în anul I la Publicitate, în cadrul „FSPAC” - Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB) - A fost elevă la „Colegiul Național Liviu Rebreanu”, Bistrița - Scrie de când se știe - Preocupată de relațiile interumane, psihologie, comunicare - Este membru activ al echipei POV21 din decembrie 2017 și își dorește să-și dezvolte spiritul de echipă și să contribuie la evoluția comunității din care face parte.