În lumea Asasinei din Erilea… Sau… Adarlan? … nu … Terrasen!

Potrivit pentru fanii genului Fantasy, vreau să vă povestesc câte puțin despre o serie pe care am avut ocazia sa o citesc recent, și, care, recunosc, m-a cuprins complet. Se numeste Tronul de Cleștar și este scrisa de Sarah J. Maas.
Totul începe în lumea Caelenei Sardothien, cel mai mare asasin din ținutul Erilea. Da știu, o carte care are drept personaj principal o femeie care ucide. Pare foarte monoton nu-i așa? Am avut aceeași impresie până să intru cu adevarat în poveste și să îmi fie dată lumea peste cap. În acest bestseller am aflat cu adevarat ce înseamna trădarea, prietenia adevărată, iubirea pentru familie și pentru aproapele tău, dar cel mai mult, am învățat ce înseamnă puterea de a te ridica din cele mai grele momente ale vieții.
Spre surprinderea mea, cartea este foarte detaliata, ceea ce m-a făcut și pe mine, de altfel, să intru în mintea unui asasin. Ce se întampla de fapt în capul ei, cum o cameră banală, devine un arsenal de arme fatale. Un săpun? Nu. Cu câteva agrafe foarte ascuțite devine o armă letală. Interesant!? Și nu este numai atât. Înafară de această lume violentă și plină de strategii și planuri murdare, întâlnim și o influență malefică, demonică: dragostea și încurcăturile ei veșnice, care aduc la orice loc suferință și în același timp înțelepciune.
Haideți să o luam pe Caelena drept exemplu… . Nu voi da foarte multe detalii ca să nu vă influențez. Totul se învârte în jurul unei fete care a fost abuzată de către Regele Crimelor, prinsă într-un lagăr timp de un an (iar rata medie de supraviețuire de acolo era de 3 luni) fiind biciuită în fiecare zi și unsă cu sare pe răni, și multe alte detalii similare care pentru mine au fost destul de șocante având în vedere că este o carte citită, în principal, de adolescenți.
Ce am învățat eu de aici este că indiferent de situație TREBUIE să ne ridicam. TREBUIE să ținem capul sus și cum s-ar zice: “Să ne luăm la trântă cu viața!”, pentru că altfel am fi o simplă generație de supuși.
Nu aș vrea să vă stric farmecul cărții așa că mă opresc aici! Sper că în viitorul apropiat să pătrundeți în acest univers paralel. Iar pentru că nu mă pot abține… vă voi da un mic indiciu: mai țineți minte elfii din Stăpânul Inelelor? Citiți seria, și veți afla o altă creație superbă, asemănătoare cu a lor.

Luiza Maria