“Sunt Mary Iris Malone, și nu sunt bine.”
Mim suferă de nevroză în stare avansată și este oarbă pe jumătate, iar starea ei se agravează atunci când se mută în Mississippi împreună cu tatăl ei și cu Kathy, mama sa vitregă. Într-o zi, când Mim află de boala incurabilă a mamei sale, ea hotărăște să fugă de acasă pentru a merge să îi fie alături.
Mim află de starea mamei sale într-un moment neașteptat. Ea este chemată în biroul directorului, și îl aude pe tatăl său vorbind cu directorul despre starea mamei sale; acesta este momentul în care ea evadează. A fugit acasă, în loc să intre în biroul directorului. După ce fură borcanul în care se aflau toate economiile lui Kathy, dar și scrisorile ascunse ale mamei sale, ia autobuzul și pleacă. Așa începe călătoria lui Mim, 1.525 de kilometri și o mulțime de întâmplări. Tot așa începe și acest roman, un jurnal al întregii sale călătorii.
Mim scrie scrisori către mătușa ei, Isabel în aceste scrisori, ea dezvăluie relația părinților săi, relația cu mama, copilăria sa; aceste scrisori reprezintă motivul pentru care și-a părăsit familia și a ales-o pe mama ei.
În călătoria ei, Mim întâlnește personaje pozitive, dintre care mulți îi vor rămâne prieteni, dar și personaje negative, din cauza cărora amână călătoria.
În cele din urmă, Mim se întâlnește cu Kathy și cu tatăl ei, care o duc să se întâlnească cu mama ei, doar că nimic nu e așa cum și-ar fi dorit ea…

“Ținutul țânțarilor” de David Arnold este o carte extraordinară, despre prietenie, iubire, boală, sacrificii și despre o copilărie tristă. Mi-a plăcut foarte mult.
V-o recomand tuturor cu drag!
Unul dintre citatele care mi-au placut mult:
“Îmi plăcea când era așa, tânără și veselă și dornică să rămână tânără și veselă când nu conta ce o să se întâmple mâine sau poimâine, nu conta decât sa fii Tânăr și Vesel Acum.”