România a fost reprezentată încă de pe vremea strămoșilor noștri de către sportivi  faimoși, a căror interes nu a fost faima, ci plăcerea de a vedea steagul înălțându-se și de a auzi, cu o mândrie creionată pe fața sa, Imnul Național. Una dintre  aceste persoane, care a reușit să reprezinte România într-unul dintre cele mai frumoase moduri posibile, este Larisa Iordache (cvintuplă campioană europeană). Aceasta s-a apucat de gimnastică întâmplător după ce a fost remarcată în parc de către Mariana Câmpeanu, antrenoarea clubului Dinamo pentru ambiția de care dădea dovadă încercând să meargă pe role. A câștigat prima medalie de campioană națională la 8 ani, la concursul “Mica Gimnastă”.  Mariana Bitang (profesor-antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv Deva) a caracterizat-o pe Larisa ca fiind “UNICĂ ÎN GIMNASTICĂ” și a afirmat următoarele: “Are explozie, are viteză, este o combinație între dificultate acrobatică și veleități artistice. Pe Larisa e dificil să o bagi într-un tipar. Tot ce-mi doresc este ca ea să fie un nou reper în gimnastica mondială, precum celelalte campioane ale noastre.”

Chiar dacă Larisa s-a retras în urma unei accidentări groaznice înainte de a intra la primul aparat din calificări, solul, la Campionatele Mondiale de la Montreal, din septembrie 2017, aceasta rămâne un adevărat model  pentru tinerele care sunt la început de drum și care, în viitorul apropriat, vor încorona România.

Î: Cu toții știm că ești una dintre cele mai bune gimnaste ale României. La câți ani ai început să faci sport și cum ți-ai descoperit această pasiune?

R: Mulțumesc mult! Am început la vârsta de 5 ani și jumătate gimnastica. Cu fiecare zi ce trecea, eram tot mai atrasă de sala de gimnastică.

Î: Bănuiesc că ai avut o copilărie destul de aglomerată. Cum ai reușit să faci față școlii și examenelor care nu au încetat să apară?

R: Învățam după antrenamente și chiar și atunci când eram obosită trebuia, dacă aveam un examen important.

Î: Ai cunoscut mulți oameni prin intermediul sportului, care este cea mai bună prietenă a ta?

R: Așa este! Diana BULIMAR este prietena mea cea mai bună.

Î: O altă gimnastă de excepție!

Care este concursul la care ai participat și de care îți amintești cu drag?

R: În anul 2014 competiția din Nanning la individual compus, când am reușit să devin vicecampioană mondială.

Î: Devenind cunoscută, au fost momente în care oamenii te-au catalogat într-un anumit fel, fără să te cunoască cu adevărat? Dacă da, cum ai reușit să treci peste?

R: Întâlnesc mulți oameni ce au o anumită părere despre mine, însă după ce purtăm o conversație, îmi spun că păream diferită. În prima fază cred că sunt fițoasă și multe alte chestii, dar după ce mă cunosc, își schimbă în totalitate părerea.

Fiecare dintre noi are dreptul să creadă ceea ce dorește, însă, cum se spune: “NU JUDECA O CARTE DUPĂ COPERTĂ”. Și de trecut peste, nu știu ce pot să spun. Cred că trebuie doar să îmi văd de viața mea și oamenii să o cunoască mai mult pe Larisa (omul), decât pe Larisa Iordache (sportiva) și să se limiteze la atât. Sunt deschisă în orice fel de dialog.

Î:Ce ai vrea să le transmiți adolescenților și sportivilor ce sunt la început de drum?

R: Cred că cel mai bun sfat pentru un copil sau adolescent este: să facă ceea ce simte și ceea ce crede că este mai bine pentru el, dar și să asculte de părinți, deoarece fiecare pas trebuie făcut cu încredere și multă grijă.

Lavinia Iliuță