• C1.jpg
  • C2.jpg
  • C4.jpg
  • C5.jpg
  • C3.jpg
  • C6.jpg
  • C7.jpg

Campionul Claudiu Leșan, un titirez pe două roți

"în Texte" by

Claudiu Leșan este un adolescent bistrițean de 17 ani, elev la Liceul Teoretic Sanitar, optimist și carismatic. Claudiu dorește să își împlinească visul legat de pasiunea lui și ar vrea ca promovând BMX-ul, să schimbe mentalitatea oamenilor care nu reușesc să-l înțeleagă.

Pentru a fi la curent cu evoluția sa, îl puteți urmări atât pe canalul său de YouTube: Claudiu Leșan cât și pe Instagram: Claudiu Leșan

Î: Salut, Claudiu! De cât timp practici acest sport și cum a început totul?

R: Salut! Practic acest sport de șapte ani jumătate, iar totul a început de la o plimbare în Parcul Mare cu părinții, când i-am văzut pe băieții mai mari din skatepark exersând. A doua zi, părinții mi-au cumpărat o bicicletă, iar de atunci practic BMX.

Î: Cine te susține să-ți dezvolți latura sportivă?

R: Cel mai mult mă susțin mama și prietenii care se dau cu mine zilnic și asistă practic la evoluția mea, iar http://site.bistritzbikeshop.ro/ și http://nonamebmx.ro/ contribuie la partea materială.

Î: Ce a reprezentat pentru tine ultima competiție sportivă la care ai participat?

R: Ultima competiție sportivă la care am participat a fost la “Timișoara Riders Jam” în urmă cu o săptămână, unde am obținut locul I. A fost primul meu concurs la categoria Pro și m-a ajutat să evoluez foarte mult.

Î: Dedici cuiva anume premiul câștigat?

R: Da, părinților mei, deoarece datorită lor am ajuns până aici și prietenilor care mă susțin.

Î: Câte ore pe zi petreci antrenându-te și unde anume?

R: Mă antrenez în jur de șase ore pe zi, uneori chiar și mai mult, în skatepark dacă-l mai pot numi așa și prin oraș. Iar în funcție de posibilități, aproximativ cam la două săptămâni merg prin alte orașe.

Î: Cum reacționează localnicii atunci când exersezi?

R: Păi, având în vedere că skatepark-ul nostru este în paragină, suntem nevoiți să ne descurcăm cum putem. Asta înseamnă că improvizăm pe străzile orașului. Astfel, unii localnici au o reacție negativă, ne alungă sau ne trimit in skatepark-ul de la Lidl, alții sună poliția. De aceea suntem nevoiți să mergem prin Cluj, Baia Mare, sau Alba Iulia.

Î: Ai mai obținut și alte premii de care ai vrea să amintești?

R: Sigur, în urmă cu un an am obținut la Alba Iulia Bastion Session locul I, la Colibița Bike Fest locul III, iar la Tbb-bike Bucharest street jam care a fost un concurs organizat de niște tipi din Cehia pe străzile orașului, nu în skatepark, unde am avut trickuri „blană” care au fost câștigătoare, și astfel m-am făcut remarcat.

Î: Te-ai gândit să participi și la competiții internaționale?

R: Da, mi-ar plăcea ca anul acesta să ajung împreună cu unul dintre prietenii mei buni, Robert Maftei care este un rider foarte bun tot din Bistrița, la un concurs internațional.

Î: Cum reușești să îmbini școala cu această pasiune?

R: Îmi este foarte greu să le îmbin, deoarece petrec mult timp antrenându-mă și astfel îmi rămâne puțin timp pentru învățat. Ajung acasă foarte obosit și nu-mi mai arde să învăț, dar am profesori înțelegători care mă ajută să plec de la școală cu lecțiile aproape învățate.

Î: Mai ai și alte Hobby-uri?

R: Da, pe timp de iarnă Snowboarding-ul, care mă ajută să îmi păstrez adrenalina, deoarece nu pot practica BMX-ul pe timp de iarnă, neavând un spațiu interior dedicat.

Î: Cum te-ai autocaracteriza în trei cuvinte?

R: Consider că sunt ambițios, perseverent și încăpățânat.

Î: Cum te vezi peste cinci ani?

R: În cinci ani, mi-aș dori să evoluez fulminant și continuu și să ajung cât mai sus posibil, deoarece, în viață, cel mai bine e să faci ceea ce-ți place.

Î: Ai vrea să transmiți un mesaj cititorilor noștri?

R: Da, toți cei care au o pasiune ar trebui să fie foarte perseverenți și să pună suflet în ceea ce fac pentru a ajunge să-și împlinească visul.

Lasă un răspuns