Când poți fi bun, tu alegi să fii ciufut!

"în Texte" by

Am ales să-mi ucid gândurile în scris ca ele să învie de fiecare dată când cineva le va citi. Vreau să-mi exprim părerea despre ceva extrem de întâlnit in zilele noastre.
Egoismul se clasează deasupra multor alte calități care ar putea lumina caracterul minunat al oamenilor. Superioritatea este din păcate, o atitudine care îmbibă mintea oamenilor de azi, nefondat uneori. Pe scurt, vreau să evidențiez că parcursul nostru prin viață nu poate fi frumos, nu ne poate face mândri decât dacă suntem buni. Bunătatea te face să strălucești, într o mare de oameni, cel bun va fi mereu mai valoros. Fii bun! Fii bun în ceea ce faci, dar mai important, fii bun cu ceilalți! Ajută-i mereu pe alții și fii demn!
Un fond sufletesc bun nu poate trece neobservat, arată opulența inimii. “Singura certitudine a vieții este moartea “, de aceea noi nu avem dreptul să ducem o viață egoistă, să ne axăm doar pe propriul sine. Suntem materialiști, nu-i ajutăm pe alții… iar asta nu se poate sfârși decât prost. Între a-i ajuta pe altii și a fi la modă, alegem să investim în geaca aia cool. Nu o să-și amintească nimeni că am purtat o geacă ca alții 100. În schimb, un om pe care l-ai ajutat va avea mereu întipărit în gând și pe retină că un necunoscut, un oarecare s-a gândit la el. Nu oricine poate fi bun, de aceea demonstrează că nu ești un oricine!
Dumnezeu nu ne-a dat tuturor lucruri în mod egal ca să primim șanse. Unii au șansa să devină mai puternici, alții pot să-și ducă inima spre un drum pietruit cu bunătate. În viața tuturor există momente când fugim de nori formați din propriile nefericiri, dar mereu putem aduce în viața cuiva o stea care emană dragoste.
Un caracter puternic se ancorează la zenit deoarece pășește pe milostenie, bunătate și frumos. Un om care se gândesțe mereu la sine, nu va simți niciodată forța demiurgică asupra sa. Oprobriul de a fi buni duce la stingerea omului lucid și-l gonește spre cel avar. Este frumos să ai, dar să împarți este mai frumos.
De asemenea, nu este totul centrat asupra lucrurilor tangibile, palpabile… un portret moral demn se zămislește din interior. De aceea, o vorbă curată și sinceră contează la fel de mult.

Brumă Ionela Lenuța

Lasă un răspuns