DISCLAIMER: Nu, nu este un articol despre LGBT scris în 5 minute, doar ca să atragă. Și nu, nu are lesbiene în titlu, ca să fie clickbait. Înainte să judecați, citiți ce am scris mai jos și apoi sunteți liberi să comentați în limita bunului simț. Dacă nu, atunci puteți părăsi articolul. Este strict opinia mea și nu am nevoie de minți închise, care nu știu decât să urască. 

De ce continuăm să vorbim despre LGBT!?

De ce continuăm să ne interesăm de orice minoritate căreia îi sunt încălcate în mod curent și consecvent drepturile fundamentale? Pentru că e nedrept! Suntem în secolul XXI și continuăm să ne temem de ceea ce nu înțelegem, ba mai mult, ne complacem în ignoranța noastră, pentru că avem impresia că ne spală pe mâini de orice responsabilitate morală față de persoanele ce fac parte din această comunitate.

Vom continua să vorbim despre asta până ni se va permite să ne exercităm unele dintre cele mai esențiale drepturi umane – dreptul la liber arbitru, dreptul la dragoste și dreptul la căsătorie. De ce? Pentru că și noi suntem oameni ca toți ceilalți.

Dumnezeu nu ne-a adus pe pământ jucând zaruri: „6-6 El va fi heterosexual ca să îi fie ușor. 1-2 Ea va fi homosexuală ca să îi fie greu.” E ridicol să crezi că dacă a fi Lesbiancă/Gay/Bisexual sau Transsexual ar fi o alegere consimțită, noi tot am face-o.

Credeți că e hazliu să te temi constant că într-o zi toată construcția vieții tale o să se surpe peste tine, doar pentru că ești diferit și cineva ar putea afla?

Să te temi pentru siguranța ta, să fii renegat de propria familie, să-ți pierzi așa numiții ,,prieteni”, poate chiar și locul de muncă, doar pentru că șeful tău face parte dintr-o societate homofobă, care se teme să întrebe ,,De ce?”, în loc să judece decisiv în defavoarea ta, doar pentru că natura te-a făcut să-ți placă altceva decât majorității .

Eu și sora mea suntem lesbiene!

Să recunoști acest lucru este traumatizant pentru toți într-un fel sau altul. Pe mine, personal, mă doare în patinele din pod despre ce spune lumea și ce priviri îmi trag dacă mă văd ținându-mă de mână cu o fată frumoasă sau sărutând-o. Însă surorii mele îi pasă… Este semnificativ mai mare decât mine, dar încă se simte proscrisă și blestemată de natură pentru că este în acest fel – îi este realmente rușine. Totul alimentat și de frustrarea că nu poate vorbi cu mama despre acest lucru, pentru că ea nu știe adevărul despre noi.

Am încercat de nenumărate ori să îmi fac vocea auzită față de sora mea, și nu voi ezita să o fac și față de dumneavoastră, stimați cititori.

Indiferent cine sunteți, să nu permiteți cuiva să vă rușineze pentru ceea ce sunteți.

Fie că sunteți membri LGBT, heterosexuali, albi, negri, asiatici, scunzi sau înalți, grași sau slabi, buni la matematică sau buni la lingvistică etc… aceste trăsături nu vă definesc integral – sunteți mult mai mult de atât. Înainte de orice sunteți toți oameni, și sunteți toți cetățeni ai acestei țări. Concentrați-vă asupra lucrurilor esențiale: supraviețuire, carieră, iubire și încredere. Vă rog, nu fiți ca cei care judecă. Fiți mai buni, mai calzi și mai toleranți. Nu vă dați în spectacol cu faptul că sunteți diferiți – nu fiți vulgari sau ostentativi. Respectați-vă pe voi înșivă și nu acceptați să fiți tratați ca o specie subumană.

Continuați să vorbiți deschis despre asta!

Mulți cred că noi, membrii comunității LGBT nu avem de fapt nicio grijă sau problemă, și că doar încercăm să atragem atenția asupra noastră pentru că suntem altfel. Precum am spus, avem o problemă reală – România este pe locul trei la nivel European ca număr de atacuri asupra homosexualilor – asta însemnând bătaie, umilință, amenințări cu moartea și chiar crime, într-un cuvânt: dezumanizare. Batem atâta din gură ca să putem să ne trăim viețile liniștiți într-o țară a cărei religie de stat predică toleranța și iubirea aproapelui, indiferent de cum ar fi acesta. Așa că fie-vă milă de cei care ne rănesc și urmăriți cuvintele Mântuitorului: ,,Tată! Iartă-i că nu știu ce fac!”. Fiți voi înșivă și nu vă lăsați intimidați de nimeni și de nimic!

Anastasia Thaddeus

4 COMENTARII

 1. “religie de stat predică toleranța și iubirea aproapelui, indiferent de cum ar fi acesta.“
  Cum poti sa aduci un argument prin religie, la asemenea lucru horific? Chiar crezi ca religia susține astfel de lucru?? În Romani capitolul 1 scrie clar: “Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii; tot astfel, și bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârșit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase și au primit în ei înșiși plata cuvenită pentru rătăcirea lor.”
  Și mai poți spune că Dumnezeu susține astfel de oameni? Adevărat, El este plin de dragoste, dar totodată El este un Dumnezeu gelos care pedepsește. În Ieremia, este scris că poporul Lui Dumnezeu a păcătuit mult, și apoi au venit înaintea Domnului și s-au căit de toate păcatele pe care le-au făcut. Dar știi care a fost răspunsul Lui Dumnezeu? Citește Ieremia 15 “Domnul mi-a zis: „Chiar dacă Moise și Samuel s-ar înfăţișa înaintea Mea, tot n-aș fi binevoitor faţă de poporul acesta. Izgonește-l dinaintea Mea, ducă-se! Și dacă-ţi vor zice: ‘Unde să ne ducem?’ să le răspunzi: ‘Așa vorbește Domnul: «La moarte, cei sortiţi la moarte; la sabie, cei sortiţi sabiei; la foamete, cei sortiţi foametei; la robie, cei sortiţi robiei!»’ Căci voi trimite împotriva lor patru feluri de nenorociri”, zice Domnul: „sabia ca să-i ucidă, câinii ca să-i sfâșie, păsările cerului și fiarele pământului ca să-i mănânce și să-i nimicească. “M-ai părăsit”, zice Domnul, „ai dat înapoi, de aceea Îmi întind mâna împotriva ta și te nimicesc: sunt sătul de milă.”
  Nu ai cum să îți susții argumentele cu ajutorul religiei. “Legea” religiei este Biblia, și măcar dacă ai fi citit-o , ai fi știut asta.

 2. Nu încurajez LGBT, dar nu judec alegerile aproapelui meu, respect drumul fiecăruia, pentru asta există liberul arbitru. Însă nici nu susțin acest manifest, sunt neutră. Nu-i judec indivizii de alte orientări,cum nici pe cei de aceeaşi orientare cu mine, nu e treaba mea ce fac cu viața lor, indiferent de sunt majoritari sau minoritari. Sunt dispusă să vorbesc cu ei normal, pentru că sunt oameni normali. Au sentimente, un anumit bagaj de cultură mulți dintre ei şi sunt o experiență umană. Universul are structura sa, legile sale, omul în schimb preferă să creadă că totul se modelează după voia sa. Dar vă rog, nu vă legați de religie aşa, nu e vina cultului, ci a oamenilor care joacă la extreme, analfabeți funcționali, oameni nepăsători ce nu-şi consultă cultul şi îl înțeleg cum vor ei, fanatici religioşi ori alte specimene care nu cunosc armonia şi modul în care suntem conectați şi construiți. Oamenii iau totul mot à mot, nu stau să dea importanță simbolurilor şi tehnicilor de învățare, ori obiceiurilor. Vă spun că dacă oamenii ar fi cu adevărat interesați de partea lor spirituală, s-ar documenta şi nu s-ar mulțumi cu aparențe. Şi asta nu se întâmplă doar în acest domeniu, ci în toate. Nu mai trăim în peşteră, ştiința şi religia se împletesc foarte frumos, doar să vrei să vezi asta. Adevărul este unul. Aşa cum există gravitație, inerție, zi şi noapte, etc există şi o moralitate sădită în natura umană, atât material, cât şi energetic. Poți scăpa o vază de sticlă fără să se spargă la contactul violent cu solul pentru atributele condiției sale? Nu. Provocarea este să o găsim şi să ne regăsim în ea. Religia universală este adevărul benefic ființei. Draga mea Anastasia, mă bucur că ai curajul să te exprimi în față celorlalți. Eşti ca noi ceilalți, indiferent de orientare, eşti un OM şi ai dreptul să fi tratată ca atare. Nu este corect să fi respinsă pentru ceea CE eşti, contează CINE eşti. Eu sunt suaținătoarea cuplului tradițional, însă niciodată nu o să resping un om pentru că este diferit. Nu cred în asta pentru că aş avea o minte “închisă” sau pentru că m-am născut hetero, ci petru că am citit materiale pro şi contra,apoi am reflectat. Toți avem dreptul la iubire şi dreptate. Poate nu sunt aşa cum le visăm noi, dar sunt autentice şi oricare dintre noi va ştii când le descoperă cu adevărat. Aici e vorba de fapt de RESPECT, acesta lipseşte din caracterul celor ce îşi bat joc! Aici e vorba de informare şi atitudini! Şi mai cred un lucru, mintea noastră poate depăşi orice obstacol, dar asta înseamnă să închidem ochii în fața oricărei realități pe care o credem adevărată şi să lăsăm adevărul să ne inunde sufletul. Meditează asupra situației despre orice ar fi subiectul. Nu-i asculta pe cei din jur, nici pe tine, indiferent de e rațiune sau sentiment, ci “inima”. Cu multă dragoste, Diem!

 3. Nu am nimic cu nimeni si imi iubesc aproapele indiferent de ce religie/culoare a pielii sau orientare sexuala are. Însă, vreau să subliniez faptul că viața privată se cheamă așa pentru că nu trebuie afișată în public.
  Nu vreau să vad, pardon de exprimare, curul nimanui in nici o paradă stradală, nu vreau să văd oameni sărutandu-se lasciv in public , indiferent de sex.