12890042 - lady cat breeds british shorthair, blue color

Multor persoane le-ar plăcea  să adopte cândva o pisică, dar trăiesc într-un apartament și se tem că pisicile n-o să fie fericite într-un spațiu atât de restrâns. Adevărul este că puii se obișnuiesc mult mai repede cu spațiile închise, dar din fericire, există și unele rase de pisici potrivite pentru a trăi în apartament.

  1. Rasa British Shorthair are un caracter jucăuș, se obișnuiește foarte ușor cu spațiile restrânse și mai ales, cu programul oamenilor. Este foarte afectuoasă, fapt pentru care a devenit una dintre cele mai dorite rase de pisici de companie.
  2. Rasa Persană cunoscută pentru faptul că este încrezută și liniștită. Pisicilor din această rasă le place foarte mult să se odihnească și în mod evident, nu le deranjează să trăiască închise. Spre deosebire de rasa British Shorthair, rasa Persană are nevoie de mai multă grijă, deoarece nu-i place să rămână singură mult timp.
  3. Rasa Albastru de Rusia,  foarte asemănătoare din punct de vedere al comportamentului cu British Shorthair, dar tinde să fie mult mai timidă în preajma străinilor, pisicile din această rasă fiind foarte loiale stăpânilor. Se adaptează repede în spațiile domestice, este foarte independentă și nu necesită multă îngrijire.
  4. Rasa Ragdoll este foarte docilă și nu îi place să fie lăsată prea mult timp singură. Ceea ce face ca aceste pisici să fie adorabile este faptul că, atunci când sunt luate în brațe, ele se relaxează total, asemănându-se cu niște păpuși. Practic, pisicile din acestă rasă sunt obișnuite să trăiască închise, așa că pot fi ținute, fără nicio problemă, în apartamnet.
  5.  Rasa Javaneza, caracterizată prin faptul că este foarte gălăgioasă, scoțând sunete în funcție de starea ei de spirit;  de asemenea, este și foarte activă. Aceste feline se obișnuiesc destul de repede cu rutina  stăpânului și sunt foarte afectuoase. Se spune că ar fi rasa ideală pentru persoanele mai în vârstă.