”Cum ar fi o lume?

Fără reguli “bune”,

Fără “sigur” și “concret”,

Fără să mai spun “regret”.”

Existentă.

Cămașa albă a vieții, iedera moartă a timpului, plutirea gingașă a marionetelor, melodia magică a clinchetelor… . Toate ca o rețetă a unei vrăji a viitorului… .

Parfumul vechi al pereților scrijeliți de molii pictează istorii nebănuite a zecilor de familii pierdute în chinuiala schimbării fiind cel mai puternic ser spre ere trecute. Conturul neglijent al zugrăvelii parcă și mai defect în pustiul de care dispune creionează imaginea neclară a unei minți de geniu, a unei valori pierdute… . Candelabrul imens știrb de becuri, fiecare dispărut într-un alt mod și într-o altă circumstanță, atârnă aproape forțat de tavanul uitat de puterea lumii și stă să cadă din clipă în clipă la fel ca becurile sale care odată luminau și ele, dându-i încăperii un aer de căldură, acum, neexistent.

Pierdere de timp? Sau risipă de resurse? Câștigare de idei? Sau o molipsire a bolilor? Capcană a viselor si celulă a memoriilor… .

Furie.

Grinzile cedează, conturul se distruge, candelabrul izbește podeaua imprimându-și adânc sticla în lemnul putred odată pentru totdeauna. Acesta ajunge instantaneu în venele fundației de beton care ascunde cadavrele razvrătite peste oasele cărora a fost ridicat micul palat impunător, sub privirile amenințătoare a Zeiței-Luna. Tabloul lasciv arde în întuneric lăsând să-și facă magistrala intrare a seducătoarei Zeițe-a-Nopții, oaspete neașteptat a imprevizibilei Luna. Dominantă și feminină în același timp emite ceață și teroare în urma temeri de un negru implacabil care îi maschează încă o dată amprentele copiilor ei naivi, dornici de a erupe un vulcan al deznădejdei crunte domnind o pace stinsă și juvială de indiferență. Universul fiind camuflat în dureroasa nepăsare a firii și categorica acaparare a lumii urlând… .

„Cum ar fi o zi?

Fără să mai vi,

Fără cearta și-mpăcare,

Fără să te cheme Soare.”

Articolul precedentCine suntem noi?
Articolul următorFluturi de cenușă
Elevă la Colegiul Național George Coșbuc, profil pedagogic. Îi place să se implice în orice activitate care implică un spirit energic și creativ, mereu cu zâmbetul pe buze. Pasionată de o diversitate de activități de la dans și sport până la scris și citit. Face parte din echipa POV21 din luna martie și prin implicarea ei în aceasta încearcă să se cunoască mai bine pe sine.