Ce se ascunde în spatele numelui POV21? Aș îndrăzni să spun că multă ambiție. Fără această caracteristică esențială, nu am reuși să ne derulăm proiectele. POV21 (point of view) marchează puternic punctele de vedere ale tinerilor din secolul 21, față de care ne dorim să fim reprezentativi.

Cine suntem noi, concret? Ei bine, suntem o echipă formată din adolescenți și studenți. Suntem diferiți, avem pasiuni specifice fiecăruia și puncte de vedere concise. Tindem să credem că tocmai aceste aspecte reușesc să ne valorifice ca echipă. Împreună formăm un nucleu bazat pe diversitate și colaborare. Proiectul a prins amploare în Bistrița, acolo unde se află și sediul nostru; însă s-a extins național în momentul în care ni s-au alăturat tineri mișto din alte colțuri ale țării. Avem membri în Cluj-Napoca, Constanța, Satu Mare; și exemplele pot continua.

Proiectul POV21 are deja doi ani de când a luat ființă, împânzind presa cu evenimentele, emisiunile și mai ales cu articolele sale, care devin tot mai virale în rândul tinerilor.

Echipa evoluează pe trei dimensiuni media. În primul rând, se poate vorbi despre evenimentele POV21, ce au avut tematici diferite, sprijinind comunitatea prin originalitate și implicare. Ne-am orientat spre promovarea și încurajarea copiiilor cu o situație bună la învățătură în cadrul Galelor Comunitarium, evenimente cu public numeros și invitați pe măsură. Am organizat un spectacol caritabil pentru o fetiță bolnavă de leucemie, am sprijinit copiii din mediul rural prin 9 ediții de concurs Ruralis, am înființat o bibliotecă pentru elevii dintr-o școală cu mai puține posibilități. Pe lângă asta, ne-am dorit să oferim și momente de entertainment comunității; fapt pentru care am organizat evenimente în aer liber, cu tematici diferite; cum ar fi serile de observații astronomice, cu muzică live, focuri de tabără și concerte cu genuri muzicale variate.

De asemenea, proiectul a prins amploare și prin emisiunile susținute, unde s-au dezbătut teme controversate, specifice acestei generați; sau unde, în cadrul concursurilor de cultură generală, s-au testat într-un mod cât mai distractiv cunoștințele participanților.

Încununarea eforturilor noastre pe plan național este, însă, revista POV21. Această revistă a apărut datorită dorinței de afirmare a tinerei generații; Pentru că noi credem că tineretul este o forță oriunde s-ar afla și oricum ar fi, care are un cuvânt de spus în tot ceea ce se întâmplă în prezent. Susținem opiniile diferite și bine argumentate tocmai datorită faptului că am considerat mereu că tinerii trebuie să aibă șansa și curajul să vorbească, să se exprime! Ei bine, noi le-am oferit contextul. Am încurajat tineri din tot județul Bistrița-Năsăud și mai apoi din alte județe să ne trimită texte, să fie cât mai autentici și cât mai spontani. Temele pe care această revistă le cuprinde sunt diverse, tocmai datorită faptului că așa suntem și noi. Cei care sunt entuziasmați de această idee și vor să ni se alăture, se regăsesc și se pliază pe una sau mai multe dintre rubricile revistei.

De ce recomandăm implicarea în acest proiect? Pentru că, dincolo de orice, ne crește. Pe noi individual, dar și ca generație. Este o rampă de lansare în viitor, pentru că acumulăm experiență. Învățăm să fim oamenii de care avem nevoie, ne redescoperim la fiecare pas, ne creem conexiuni în toată țara; și ieșim în față datorită talentelor proprii.  Revista, precum și celelalte componente ale proiectului, reprezintă o portavoce prin care reușim să evidențiem problemele, aspirațiile și tendințele adolescenților și studenților din ziua de azi.

Așadar, prin intermediul Proiectului POV21, ne propunem să descoperim cât mai multe persoane dornice de exprimare, și cel mai important, ne dorim să facem vocea acestei generații auzită!