O fată din bucăţi

"în Recenzii" by

Autor: Kathleen Glasgow

An apariţie: 2017

Editura: Storia Books

Colecţia: Young Adult

Număr de pagini: 431

 

Ador cărţile inspirate din fapte reale, mereu am apreciat momentul în care autorul sau autoarea în cazul de faţă a pus o părticică din propria sa viaţă în carte, mesajul astfel căpătând o nuanţă mult mai profundă. Romanul nu s-a născut întâmplător, este inspirit din viaţa autoarei  care, într-un anumit moment al vieţii sale, vedea în mutilare o formă de alinare a suferinţei care o sugruma. I-a trebuit câţiva ani buni pentru a scrie această carte, dar rezultatul este uimitor şi nu dezamăgeşte.

Faceţi cunoştinţă cu Charlie, o adolescentă care, la doar 17 ani, a cunoscut suferinţa sub toate formele ei, iar automutilarea era felul ei de a face faţă vieţii, dar mai ales de a combate toate necazurile care nu păreau a se termina.

Deşi multă lume a perceput-o ca pe o carte foarte dureroasă, eu nu … Da! E dureros să vezi prin ce trece această fată, e dureros să îi observi singurătatea, e dureros să vezi că propria sa mamă o lasă de izbelişte, însă nicio secundă nu i-am plans de milă lui Charlie. Dimpotrivă, am admirat-o pentru că să este uşor să cazi, să clachezi este chiar foarte uşor, dar să te ridici şi să te menţii pe linia de plutire e greu, iar ea asta a încercat să facă cu toată fiinţa ei.

Recomand din suflet această carte, mai ales fetelor pentru că transmite un mesaj foarte puternic, este o carte despre curaj şi despre puterea de a ierta şi accepta, o carte foarte emoţionantă pe care nu o să o mai poţi lăsa din mână.  O recomand şi părinţilor pentru că de multe ori nu ştiu ce se petrece în sufletul propriilor copii … .

,,O fată din bucaţi’’ poate fi povestea mea, poate fi povestea ta sau poate fi povestea celei mai bune prietene … .

 

P.S. Pe tine ce carte te-a impresionat?

Ioana H

Lasă un răspuns