13 Reasons why este un serial care a debutat în 31 martie 2017, pe Netflix, acesta fiind format din 13 episoade în care aflăm motivele sinuciderii Hannei Baker. Serialul îl urmăreşte pe Clay Jensen în misiunea lui de a afla povestea din spatele gestului prietenei sale, Hannah. Povestea se conturează în jurul casetelor pe care aceasta le-a făcut pentru a-i fi auzită vocea după moarte. “Curierul” casetelor are grijă ca acestea să ajungă la toată lumea implicată.
Trailerul pentru sezonul doi a fost lansat, la aproape un an după premiera sezonului întâi. Plin de controverse şi întorsături de situaţie , sezonul doi îşi continuă misiunea de a scoate din taboo sinuciderea. Primul episod va fi difuzat pe Netflix în 31 martie.
Tema sezonului doi este “recuperarea”. Vom afla oare noi detalii din viaţa Hannei Baker? Vom afla de ce Zach i-a întors spatele Hannei? Cine va plăti pentru gestul Hannei? Sunt convinsă că fanii așteaptă, cu sufletul la gură, ca Bryce să îşi primească răsplata după acţiunile lui din sezonul 1.
La începutul trailerului avem prezentat un cadru cu liceul. Aflăm că Alex Standall a încercat să se sinucidă şi îl vedem în ambulanţă luptând pentru viaţa lui. Îl vedem apoi pe Tyler că îi dă jos fotografia lui Alex de pe sfoară, chiar după ce şi-a strâns un arsenal de arme în camera sa, iar Clay încă se revoltă din cauza Hannei.
Producătorii au menţionat, într-un interviu, că nu Hanna va fi naratoarea celui de-al doilea sezon ,dar ar trebui să ne așteptăm să o vedem mai des. Să fie oare Alex cel care va prelua nararea acţiunii? Care sunt cele 13 motive care îl fac pe acesta să se sinucidă? De ce consilierul şcolii nu a încercat să-l oprească pe Alex, deşi ştia soarta ultimului elev căruia i-a ignorat strigătul după ajutor?
Deşi trailerul a apărut doar săptămâna aceasta în mediul online, teoriile nu se lasă așteptate.
Una dintre teorii face referire la Tyler, care se presupune că l-ar fi împușcat pe Alex şi a reuşit cumva să mascheze totul într-o sinucidere. O alta spune că nu Alex se afla în ambulanţă, ci Bryce sau chiar Justin. Cât despre valiza cu arme a lui Tyler, unii fani presupun că acesta ar plănui un atac la liceu.
Există păreri împărţite în ceea ce privește serialul. 13 Reasons why este genul de serial that you either love or hate it, din cauza lipsurilor de care dă dovadă şi a construcției personajelor: frustrările Hannei Baker şi gesturile de copil ale lui Clay, căruia îi e frică să spună ce simte, sunt puțin deranjante, dar până la urmă reflectă realitatea în care trăim . Ne este frică să spunem lucrurilor pe nume, să ne exprimăm sentimentele de teama bullying-ului, de teama de a nu cădea în penibil. Deşi serialul încearcă să abordeze tema sinuciderii în rândul adolescenților, îţi arată totodată impactul negativ al tăcerii, al fricii şi al bullying-ului .

13 REASONS WHY Season 2 Trailer (2018) Netflix Thirteen Reasons Why TV Concept

13 Reasons Why Season 2 (2018) | Official Trailer [HD] Netflix Thirteen Reasons Why | Series Concept

Articolul precedentPierdută-n
Articolul următorRegăsire
"Elevă a Liceului de Arte "C. Baba" Bistriţa. Cochetează cu fotografia încă din 2014, fiind premiată de OAR in 2015 pentru arta fotografică. Pasionată de arhitectură, grafică digitală, pictură, si istorie a artelor, pricepere pe care si-a arătat-o în numeroaselor proiecte realizate în cadrul liceului, la nivel local, dar şi naţional. Voluntar al echipei Pov21 inca din 2017."