Îndrăzneşte să iubeşti!
Îndrăzneşte să iubeşti!

De când mă știu, am auzit în stânga şi în dreapta lucruri despre suferința provocată de iubirile din adolescență. Mereu mi s-a spus că o să sufăr dacă mă îndrăgostesc la frumoasa vârstă de 15 ani. Îndrăzneşte să iubeşti! – doar așa îți poți descoperi liniștea.

Corect, acest lucru mi s-a confirmat, am avut parte de suferință.

Am suferit însă am fost și extrem de fericită, ceea ce a fost mult mai important la momentul respectiv.

În adolescență este absolut normal să cauți dragostea sau de ce nu să laşi dragostea să te găsească. E vital să experimentezi lucruri și situații noi. De cele mai multe ori simți că plutești de fericire, considerând că totul este perfect și că nimic rău nu se poate întâmpla, până când acea persoană te dezamăgește.

Atunci simți că lumea îți este dată cu totul peste cap. Te simți pierdut. Te simți al nimănui și cauți lucrurile care te fac să îţi doreşti să mergi mai departe.

După ce timpul îți mai amorțește din durere, ajungi să realizezi că odată cu tot acest dezastru, ai mai câștigat o lecție de viață.

Din experiențele negative, ajungi să înveți cele mai impotante lucruri, atât despre tine cât și despre oamenii din jurul tău.

După eșecurile din adolescență, avem intenția să spunem ”Gata, nu o să mai iubesc niciodată, o să ajung să fiu iar rănită și nu are rost’’, dar aceste lucruri sunt spuse doar pentru a ne proteja sufletul pe moment.

Nimeni nu mi-a spus că suferința poate să fie bună uneori.

Nimic nu te pregătește mai bine pentru viață, decât o suferință într-un moment neașteptat. Așa devii tot mai puternic și te maturizezi într-un ritm alert.

Viața o să îți ofere multe palme, din cauza cărora o să cazi, ne panicăm de cele mai multe ori însă trebuie să ai mereu putere și demnitate să te ridici.

Toate prietenele mele au suferit cel puţin odată în perioada adolescenței.

Acum sunt conștiente că aveau nevoie de o asemenea experiență, pentru a realiza că viața nu are mereu nuanţe de roz.

Trebuie să fim realiști, în viață nu suferi doar din iubire, există fel și fel de suferințe pentru care trebuie să fim pregătiți, indiferent de situație.

Până la urmă, perioada adolescenței este importantă, pentru că atunci trăiești o serie de sentimente, mult mai intense decât la oricare altă vârstă, eșecurile nu fac altceva decât să te ridice. Așa că ascultă-ți inima, nimeni nu are dreptul să îți dicteze ce să faci înafară de ea.

Tu, îndrăznește să iubești acum! Îndrăgostește-te la 16, 30 sau 50 de ani, vârsta nu are dreptul să îți interzică lucrul acesta. Riscă și nu regreta niciodată că ai făcut-o!

Îndrăzneşte să iubeşti!

Autor: Simionca Teodora-Maria