Pasiunile noastre sunt lucrurile care ne reprezintă cel mai mult și care la un moment dat ne vor duce acolo unde trebuie.
Fiecare om are cel puţin un talent, fiecare are potențial, însă ce ne diferențiază este felul în care le punem în valoare pentru că un talent, oricât ar fi el de înăscut trebuie dezvoltat și perfecționat prin muncă. Dincolo de competiția care de cele mai multe ori este inevitabilă, nu trebuie să ne plafonăm la a face ceva doar pentru a ocupa o anumită poziție în vreun clasament, doar pentru a fi mai bun decât altcineva. Pentru început trebuie să încerci în fiecare zi să fii cea mai bună versiune a ta, să te dezvolți și să evoluezi. Cum faci asta? Ei bine, fii pe fază!
Trebuie să crezi în tine și în ceea ce faci, trebuie să-ți pui tot sufletul și toată rațiunea de care deții în atingerea obiectivelor tale. E ușor? Nu, dar nu e imposibil și mereu depinde de cât de mult îți dorești asta.
Încearcă mereu să înveți de la cei mai buni ca tine. Caută-i, vorbește-le, cere-le sfaturi, învață din greșelile lor, dar și din greșelile tale. Nu lăsa să treacă pe lângă tine o experiență din care să nu fi învățat ceva. Nu te plafona din eșecuri, te definesc doar până la un punct. De-acolo contează ce faci în continuare pentru că doar prezentul are putere asupra ta.
Totuși, partea importantă doar acum vine… Niciodată nu te lăsa influențat de ceilalți! Pe bune. Acesta a fost unul dintre lucrurile la care personal, am avut foarte mult de lucru.
Mi-a plăcut mereu să cânt, să scriu și să-mi expun părerile, nu îmi aduc aminte un moment în care să nu fi fost criticată pentru asta. S-a râs pe seama mea, nu de puţine ori. Au existat oameni care au încercat să mă ducă până în punctul în care să renunț, să scap de activitățile care reușeau să mă scoată mai mult sau mai puțin în evidență. A fost foarte greu să continui să fac aceste lucruri în momentele în care lumea doar se amuza, primeam dispreț în loc de apreciere.

Apoi am realizat că nu a fost niciodată vorba despre mine, ci despre ei. Nu contează cât de bine făceam un lucru, oricum ar fi avut o problemă cu realizările mele, oricum m-ar fi anulat ca persoană. Din păcate așa funcționează societatea. Cei care încearcă să se ridice, vor fi priviți cu invidie, iar mai apoi cu dispreț. Ce am ales să fac? De la un moment dat pur și simplu nu mi-a mai păsat, am continuat să fac oricum ceea ce făceam înainte și rezultatele s-au văzut.
Contează mult să crezi în tine, să crezi cu adevărat în ceea ce faci. Doar atunci vei fi în stare să lași în urmă persoanele care vor să te impiedice și să-ți urmezi visurile. Trebuie să ai curajul de a fi tu însuți și de a te remarca prin calitățile tale. Cum obții acest curaj? Riscând. Riscă să pari absurd, riscă să te faci de râs, dar crede în tine necondiționat și vei vedea cum te vei ridica.