O viaţă trăită prin note muzicale- Dianna Porca

Elevă la Liceul de Arte Plastice ,,Corneliu Baba’’, originară din Dublin, stabilită în Bistrița de când avea patru ani. Impresionează tineretul și nu numai în diferite festivaluri la care participă. Este solista trupei Hemera’s, iar cel mai ,,fain’’ festival, spune ea, la care a cântat cu trupa a fost ,,Celtic Festival’’. Participă singură la festivaluri de folk din țară și la nivel local. A obținut locul 2 în 2017, la Festivalul Naţional de Muzică Folk „Ziua de mâine” din Alba Iulia și locul 3 la „Bistrița Folk 2017” .

Î: Cine ți-a descoperit talentul vocal?

R: Doamna învățătoare, în clasa întâi, când ne asculta la ora de muzică. M-a pus să cânt  şi de atunci a insistat să fac ceva în privinţa asta, pentru că nu merită să irosești un astfel de ,,dar’’. Cred că orice om poate să își depășească condiția. După părerea mea nimeni nu e afon, cu ajutorul unor sacrifici şi puţină străduință poți îndrepta ceea ce nu sună bine! Puțin talent și puțină ambiție ajută oricând, în orice domeniu în care o persoană activează.

Î: Cum reacționezi când auzi o voce, nu tocmai cristal?  Îndemni deținătorul să exerseze sau să se abțină, pentru a nu-şi răni coarzile vocale?

R: Nu prea aș avea eu ce să comentez, și eu am vocea în lucru și muncesc la perfecționarea ei. Mă bucur când unii oameni îmi cer sfaturi în legătură cu asta și încerc  să fiu cât mai directă și deschisă la propuneri și sugestii. Îi ajut cu mare drag dacă îmi cer ajutorul pentru că nu am nimic de pierdut.

Î: Acesta nu este singutul tău talent, nu eşti doar solistă, ci cânți şi la chitară. Ce faci în timpul liber?

R: De câte ori prind un  pic de timp liber, dansez. Îmi place să colaborez cu prietenii mei care dansează și să facem coregrafii împreună. De asemenea, iubesc să schiez, un alt mod în care mă recreez, făcând ceea ce îmi place, în natură.

Î: Cum crezi că influențează natura viața tinerilor?

R: Atâta timp cât știm să apreciem natura, și ea ne oferă nouă, la rândul ei, liniște, inspirație și multe altele, care contribuie la o viață mai frumoasă! În loc să stăm închiși între betoane, să batem o minge pe asfalt, să pictăm blocuri și străzi aglomerate sau să urmărim cum păsările de metal, adică avioanele, lasă dâre de abur sau fum, mai bine mergem să ne relaxăm în locurile care ne oferă liniștea interioară. E important să alegem cu cine ne ducem, să fim atenți la elementele perturbatoare, adică la prietenii guralivi sau fără chef de liniște, când tu ai atât de mare nevoie.

Cristian-Raul Peterlin
Cristian-Raul Peterlinhttps://jurnalcotidian501195846.wordpress.com/
Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare