1. Îți menţine inima sănătoasă! – Creșterea unui animal, reduce presiunea sanguină, colesterolul și nivelul trigliceridelor, toate acestea protejând inima.
  2. Diminuează riscul de apariție a depresiei! – Persoanele care au un animal de companie, produc mai mulți hormoni , cum ar fi oxitocina și serotonina, care îmbunătățesc starea de spirit.
  3. Reduc stresul! – Când ai un animal de companie, nivelul de tensiune scade. Nimic nu se compară cu o întâmpinare călduroasă atunci când ajungi acasă, după o zi obositoare la școală sau la servici.
  4. Diminuează riscul de apariție a alergiilor! – Conviețuirea cu un animal, întărește sistemul imunologic. Copiii care cresc înconjurați de animăluțe, au cu 35% mai puține probleme cu alergiile.
  5. Câinii pot detecta unele boli! – Studiile arată că, unii câini care sunt antrenați , pot ajuta la depistarea diabetului și chiar a cancerului.
  6. Te ajută să faci mișcare! – La urma urmei, plimbatul câinelui este o formă de exercițiu fizic, îl ajută pe stăpân să mai ardă din calorii.
  7. Iar ultimul, dar cel mai important dintre motive: nu vei fi niciodată singur!

Așadar, nu mai sta pe gânduri! Alege sau lasă-te ales de prietenul tău necuvântător!