contribui prin plantarea arborilor
Dacă ești adeptul naturii și vrei să îți înfrumusețezi propria curte, sau pur și simplu să contribui la realizarea unui mediu înconjurător mai bun...

Dacă ești adeptul naturii și vrei să îți înfrumusețezi propria curte, sau pur și simplu să contribui la realizarea unui mediu înconjurător mai bun, ţi-am pregătit un mod de a îmbina utilul cu plăcutul, și anume grădinăritul.

Această activitate vine cu mai multe avantaje, printre care un mod de a-ți petrece timpul cu familia, de a te relaxa, de a înfrumuseța și proteja mediul înconjurător. Fiind un subiect divers, deoarece ne putem referi la plantarea florilor, a arborilor, legumelor sau pomilor fructiferi, o să mă opresc la unul dintre ele şi anume,plantarea arborilor.

Cum putem face acest lucru:

Pentru realizarea acestui lucru aveți nevoie de câteva unelte pe care să le aveți la îndemână de fiecare dată când practicați această activitate, precum: cazma, lopată, stropitoare, mănuși etc. Arborii își pun amprenta pentru mai mult timp asupra grădinii sau spaţiului în care este plantat, bradul fiind exemplul cel mai potrivit. Plantarea acestuia este ideal să aibă loc toamna, în lunile octombrie-noiembrie, sau primăvara, până la sfârșitul lunii aprilie. Când săpați groapa, asigurați-vă că are un diametru cel puțin egal cu circumferinţa bradului, dat fiind că rădăcina se dezvoltă mai mult la suprafața pământului decât în adâncime. După plantare udați abundent pe o rază de 1,5 metri.

Unui astfel de brad îi ia aproximativ 4-5 ani să ajungă la o înălțime de 50 de centimetri și 26-30 de ani pentru a ajunge la câțiva metri. Așadar, veți avea o pată de culoare permanentă în acest fel. Desigur, puteți planta și alți arbori, cum ar fi plopi, care ajung la 40-50 de metri în aproximativ 20-50 de ani, stejari, care au o durată de viață de până la 800 de ani, tei, care ating vârsta de 200 de ani sau mulți alții. Proprietățile lor de bază fiind aceleași: susținerea solului, producerea oxigenului şi acțiunea împotriva vântului asemenea unui scut.

Cilian Maria-Georgiana