Top 5 cele mai frecvente greșeli în alimentația câinilor
Top 5 cele mai frecvente greșeli în alimentația câinilor

De cele mai multe ori, avem tendința de a-i da micului nostru patruped alimente pe care noi le consumăm la mesele din timpul zilei. Dar poate nu știai că, multe dintre alimentele consumate de om, conțin ingrediente care nu sunt tolerate de organismul câinelui și îi pot pune viața în pericol.
Așadar, am întocmit un top al alimentelor periculoase pentru câinele tău.

1.Ciocolata- Aceasta conține o substanță numită theobromină, care nu este descompusă de organismul câinelui, astfel se poate acumula în corp, ajungând la niveluri toxice, uneori chiar fatale.

2.Strugurii și semințele de fructe- Provoacă leziuni ale rinichilor, iar consumate în cantități mari pot fi fatale.

3.Alcoolul- Nefiind adaptați pentru a metaboliza substanțele alcoolice, câinii vor suferi leziuni ireversibile ale organelor interne.

4.Oasele- Indiferent de proveniența lor, oasele, mai ales cele de pui, nu sunt indicate ca hrană pentru câini. Câinii mai mici, precum bichonii sau pomeranienii,pot suferi din cauza oaselor care pot perfora intestinele și produc astfel hemoragie internă, fatală micuțului necuvântător. Pentru câinii de talie mai mare,precum ciobănesc german sau rottweiler, oasele provoacă probleme serioase ale tranzitului intestinal.

5.Legumele- Precum ceapa și prazul, conțin o substanță care atacă globulele roșii din sânge și pot duce la anemie.

Mărioara Dragotă