Lămâița glazurată

Ai poftă de ceva dulce, dar te-ai săturat de ceea ce găsești în magazine? Îți recomand o prăjitură simplă și gustoasă, pe care o poți face chiar tu, în mai puțin de o oră!
Ingrediente:
140 g făină
150 g zahăr
o jumătate de linguriţă de sare
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
2 ouă
2 linguri iaurt simplu
3 linguri ulei
coaja de la 2 lamâi
3 linguri zeama de lamâie
Ingrediente pentru glazură:
150 g zahăr pudră
Coaja unei lamâi
2-4 linguri zeamă de lamâie
Mod de preparare:
1. Pre încălzește cuptorul și tapetează o tavă cu foaia de copt.Pune toate ingredientele pentru blat într-un castron și amesteca-le cu o lingură sau folosește mixerul.
2. Toarnă compoziția în tavă și introdu-o la cuptor pentru 25-30 de minute, sau până devine rumenă și trece testul scobitorii.
3. În timp ce prajitura este la cuptor, pregatește glazura, adăugând zeama de lamâie peste zaharul pudră puțin câte puțin, în timp ce amesteci continuu. Când glazura are o consistență puțin mai lichidă decât mierea și este complet omogenizată, este gata.
4. Scoate prajitura, las-o să se răcească și glazureaz-o. Pune prajitura la rece pentru 20-30 de minute, apoi servește-o.
Poftă bună!

Claudia Scuturici

Claudia Scuturici
Claudia Scuturici
Sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, profil filologie- limbi străine. Sunt reporter de liceu în echipa școlii de 3 ani și am fost premiată la nivel național în cadrul unui concurs de poezie.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare