La povești cu Lorena Doris
La povești cu Lorena Doris

Lorena Doris, o tânără de 15 ani, plină de ambiție și vise mărețe. Am stat de vorbă cu ea pentru a afla în ce mod a ajutat-o sportul să se dezvolte atât fizic, cât și psihic si spiritual.
Î: Care este părerea ta despre importanța sportului în viaţa unui copil sau a unui adolescent?
R: Sportul are o mare importanță în viața unui copil, în primul rând trebuie evidențiat faptul că prin sport mușchii se dezvoltă mult mai bine, iar organismul este obișnuit cu o alimentație sănătoasă.Pentru un adolescent, sportul are o mare importanță, deoarece se dezvoltă spiritul competitiv, ce îl ajută pe adolescent să se autodepășească, reușind să-și dea seama de ce este capabil și obținând rezultate mult mai bune.În ceea ce privește personalitatea unui sportiv, putem observa că este un om care știe să se descurce în orice situație, fiind totodată și o persoană sociabilă, ceea ce denotă faptul că prin comunicarea cu coechipierii săi a reușit să dobândească aceste însușiri.
Î: Ce a însemnat sportul pentru tine?
R: Timp de 10 ani,sportul mi-a influențat viața din toate punctele de vedere, și, îmi pare rău să vorbesc despre asta la trecut,dar abia acum,după ce am încetat să-l mai practic, mi-am dat seama de importanța sa. Datorită dansului mi-am păstrat mereu un stil de viață sănătos și am reușit să fiu o persoană sociabilă. Prin nenumaratele moment în care am urcat pe scenă în fața unui public numeros, am reușit să-mi înving frica, nu doar de a dansa, dar și de a vorbi în fața mai multor persoane. Cu toate acestea, emoțiile sunt și ele prezente, mai mult sau mai puțin, dar este ceva normal să le avem, pentru că suntem oameni și trăim prin sentimente.
Î: Când ai început, te-ai gândit vreodată că o să ajungi aici?
R: Sunt oameni mari care încep un anumit lucru, iar dacă ajung departe, uitându-se înapoi, își dau seama că nu s-au gândit vreodată că vor ajunge acolo, dar eu, care aveam doar 5 ani când au început părinții mei să mă ducă la cursurile de dans.
Î: Care e mesajul tău pentru tinerii care vor sa urmeze un stil de viață sănatos?
R: Încurajez toți tinerii să înceapă să practice un sport, indiferent de vârsta pe care o au, niciodata nu e prea târziu pentru a trăi un stil de viață sănătos. Prin practicarea unui sport ne putem găsi modele în viață, precum antrenorii, ce ne îndrumă de fiecare dată. Prin practicarea unui sport, colegii ne pot deveni prieteni, putem lega prietenii de lungă durată cu ei.

Raul Peterlin