Cum ai grijă de cățelușul tău în sezonul rece?

Cum ai grijă de cățelușul tău în sezonul rece?

"în Texte" by
Timp de citit: < 1 minut

Aşa cum noi oamenii ne pregătim cum știm mai bine pentru sezonul rece, și prietenii noștri necuvântători au nevoie de tratament preferențial.Pentru câinii crescuți în casă, măsurile împotriva frigului vor fi puțin mai drastice,deoarece sistemul lor imunitar este scăzut.
Dacă doriți să scoateți la plimbare iarna animăluţul de companie, pentru o durată mai mare de 10 minute, veți avea nevoie de hăinuțe și botoşei, pentru a-i proteja pernuțele împotriva degerăturii. În cazul în care plimbarea durează mai puțin de 10 minute, hăinuțele și botoşeii nu sunt necesare.
Pentru câinii crescuți în curte, veţi avea nevoie doar de un adăpost comfortabil și călduros, având grijă să îi schimbaţi în permanență apa și hrana, dacă acestea au înghețat.
Un aspect important reprezintă și hrana animăluțelor.
Este recomandat ca, indiferent sub forma care se află hrana, aceasta să fie încălzitită. Pentru a le crește imunitatea, poți opta pentru suplimente nutritive, precum vitamine, macroelemente sau oligoelemente, recomandate de medical veterinar.

Mărioara Dragotă

Elevă la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița Clasa a XI a B Redactor la revista scolii în perioada 2015-2016, mentiune la Concursul național Steps to my future , Premiul 1 la Concursul Județean de eseuri “Mesajul meu antidrog”, locul I la Concursul Județean de Educație rutieră și participarea doi ani consecutiv la faza națională.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*