Destinul și șlefuitul de diamante

-Știi cât timp a trecut de când ne-am întâlnit ultima dată?

-Păi… la începutul universului eram împreună aceiași energie, blocați în același timp și spațiu în vastul infinit rece și singuratic. Închiși într-un glob de chintesență, nu aveam cuvinte, nu aveam gânduri și nu ne mișcam. Aveam doar un singur lucru: un destin.

Și parcă am primit un suflu care ne-a animat. Totul a explodat, iar noi ne-am despărțit aproape pentru totdeauna. Putem spune că nu ne-am văzut de 13,7 miliarde de ani…

Destinul? Destinul este ceea ce zeii ți-au înscris în frunte. Este acel element care îți poartă spiritul și dincolo de stele dacă este nevoie! Priveșți ca un copil în adâncul sufletului tău, răscolești amintiri, cauți viitoruri posibile sau iluzorii și simți cum curenți de energie îți animeaza ființa să acționezi!

Așa se întâmplă și când șlefuiești diamante… Ai nevoie de răbdare și precizie gândind fiecare mișcare și acționând către imaginea care îți alimentează ființa.

Apropo, nu există nicio diferență materială între cărbune și diamant. Amandouă sunt alcătuite chimic din carbon. Cum poate același element să arate atât de diferit? Diferența între cărbune și diamant constă în ordinea interioară. Cărbunele a stat la suprafața planetei, în umezeală, în răcoare, în pace, în timp ce diamantul a înfruntat temperaturi colosale, presiune, durere.

Miezul ființei diamantului s-a încărcat de energie și s-a modelat pe fondul haosului. Destinul lui a fost să stea în vârful unui inel.

Viața este doar 10% ce ți se întâmplă, iar 90% este ceea ce răspunzi. Eu refuz să mai dau vina pe genele mele, părinții mei, vecinii, statul sau Satan pentru ceea ce s-a întâmplat până acum. Sunt gata să o iau de la capăt, să îmi asum vina și să îmi construiesc viața pe care mi-o doresc indiferent de situație pentru că îmi știu foarte clar scopul care mă ține în viață.

Tu îți poți atinge scopul acum sau îți poți trăi alte mii de vieți pentru a te întoarce aici în același punct. Totul depinde doar de ține. Posezi cel mai bun super-bio-computer din cosmos. După mii de ani, iată-te aici! Gata să te confrunți cu cele mai mari provocări pentru a ajunge unde trebuie să fii. Am analizat ce suntem. Oricum te nașți cu o etichetă. Societatea te prelucrează după cum vrea ea să arăți, dar visul tău prinde aripi, se ridică în univers și așa începe efectul fluturelui. Eșți un microcosmos în macrocosmos gata să schimbe ceva.

Universul nu te vrea sărac, nici nefericit, nici singur. El mereu spune: “Ar fi meritat oare să îți ofer darul imaginației, libertatea de a te gândi la orice dorești și visele care îți pun sufletul pe jar dacă acestea nu s-ar adeveri? Nu prea cred. Te iubesc mult prea mult!”

Sincronicitatea este acel fenomen care ne ciocnește pe noi “întâmplător” de oamenii, evenimentele și lucrurile pe care ni le imaginăm, dar acest fapt nu înseamnă că suntem o oarecare marionetă universului. Ai un simt divin ce te poartă dincolo de program, în care ai dalta și ciocanul în mâna și sculptezi totul așa cum îți doreșți. Simțul acesta îți da aripi și te face să alegi pe când timpul nu mai are răbdare și nu iartă nimic.

Sincronicitatea este un suflu divin ce leagă și dezleagă destine.  Este demonstrată de fizică cuantică, a fost teoretizată de un psihanalist, este esența spiritualității și  religiei, așa zisul canal de comunicare cu divinitatea. Cercetările mele se vor îndrepta spre acest fenomen.

La 16 ani am scris o lucrare despre legile călătoriilor în timp cu speranța că într-un viitor îndepărtat unul din clienții agenției de turism temporal să mă poată vizită pe ascuns la ziua mea de naștere: 28 iulie 2014. Și nu a venit…  S-a rătăcit pe drum? Nu vrea să se amestece în cursul evenimentelor și să schimbe istoria? Oare acesta să fie destinul?

Gata să treci peste orice criză și seceta de energie, legenda ta personală te cuprinde, în războiul permanent din sine și ego, ceea ce numesc eu suflet și plăcerile minții induse de alții.  Puterea absolută constă în recunoaștere și voință! Când vei ieși din lanțul turmelor, succesul nu va întârzia să apară pentru că universul conspiră pentru că tu să fii fericit.

Dansează de parcă ar fi ultimul dans, șlefuitorule!

Marian Dorin Nițor

Nițor Marian-Dorin
Nițor Marian-Dorin
Student la mecatronică, Universitatea Politehnica București, pasionat de robotică, știință popularizată și literatură Sci-Fi, consilier educațional, este un iubitor al psihologiei, leadership-ului și scrisului. În conflictul dintre umaniști și realiști, acesta continuă să demonstreze unificarea dintre imaginație și logică. Adoră călătoriile lungi, puzzle-uri și strategia, filozofia și simbolistica, dar mai ales, provocările intelectuale din știință și tehnologie.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare